Vuokatti on ampumahiihtäjille ykkönen

Vuokatti on keskeisessä asemassa suomalaisen ampumahiihdon nostamisessa takaisin kansainväliselle huipulle. Suomen ampumahiihtoliitto keskittää voimavarat kolmeen valmennuskeskukseen, joista Vuokatti on selkeä kärki.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen makuuammunta Vuokatti
Kaisa Mäkäräinen tähtää Vuokatissa.YLE

Vuokatin lisäksi ampumahiihtoliitto satsaa valmennuskeskuksiin Kontiolahdella ja Lahden seudulle, sanoo valmennuksen ja kilpailutoiminnan johtaja Per-Ole Lindell.

- Kaikkia kolmea keskusta kehitetään mutta Vuokatin ykkösasema on kiistaton. Vuokattiin keskitetään muunmuassa nuorten valmennusta seuraavien neljän vuoden ajan.

Nuorten valmennuksessa pyritään saamaan ampumahiihtäjiä Sotkamon Urheilulukioon ja samalla Vuokatin Urheiluopistoon. Lindellin mukaan Vuokatin ykkösaseman tausta on helppo selittää.

- Täällä on tehty jo vuosien ajan kovasti työtä ampumahiihdon eteen, suorituspaikat ovat hyvät ja lisäksi lajin maailman huiput harjoittelevat tiiviisti Vuokatissa, mikä antaa samalla mainion mahdollisuuden vertailupohjan hakemiseen.

Lindellin mukaan Vuokatin on toki kehitettävä olosuhteita edelleen. Vastapainona ampumahiihtäjät yrittävät tuoda lisää lajin harrastajia Kainuuseen.

- Toki me käymme harjoittelemassa myös ulkomailla, ja silloin voimme markkinoida myös Vuokattia harjoittelupaikkana. Maailmassa on vielä paljon lajin harrastajia, jotka eivät ole löytäneet Vuokattia. Tätä kautta Vuokatista muotoutuu kansainvälisesti merkittävä harjoittelukeskus.

Lähteet: YLE Kainuu / Jarmo Nuotio