Töölönlahdelle nousee uusi vaalea toimistokolossi

Töölönlahdelle rakennettavan Alma Median toimistotalon toteuttaa arkkitehtitoimisto JKMM Oy. 10 000 neliömetrin kokoinen, viisikerroksinen toimistotalo rakennetaan Finlandiatalon ja Sanomatalon väliin.

kulttuuri
Havainnekuva Töölönlahdelle nousevasta Almamedian ja Eteran rakennuksesta.
JKMM Oy

Tuomaristo kehui voittanutta kilpailuehdotusta moderniksi ja tässä ajassa olevaksi. Toimistotalon rakennuttaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera.

- Rakennuspaikka on vaativa, mutta kilpailuehdotuksessa on luotu onnistunut arkkitehtoninen yhteys sijaintipaikkaan ja rakennuksen tehtävään, kuvaa kilpailun juryn puheenjohtajana toiminut Eteran kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta.

Rakennuksen julkisivun päämateriaalit ovat vaalea rappaus, vaalea luonnonkivi ja puu.

Voittaneen arkkitehtitoimiston väki itse kertoo tavoitelleensa ilmeessä ajatonta tyylikkyyttä.

- Toimistokerroksissa on haettu modernia ja joustavaa työtilaratkaisua, joka tukee avointa ja vuorovaikutteista toimintamallia. Rakennuksen tärkein tilallinen elementti on sisääntuloaula, joka jatkuu rakennuksen keskelle halkaistuna tilana, kertoo arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit Oy tiedotteessaan.

JKMM on voittanut lukuisia palkintoja suunnittelukilpailuissa koti- ja ulkomailla, muun muassa Rakennustaiteen valtionpalkinnon vuonna 2007.

Tuoreimpana tunnustuksena Maailmannäyttelyiden katto-organisaatio BIE palkitsi JKMM Arkkitehtien suunnitteleman Suomen paviljongin, Kirnun, kokoluokassaan arkkitehtuuriltaan parhaaksi paviljongiksi Shanghain maailmannäyttelyssä.

Muita merkittäviä toimiston töitä ovat Verkatehtaan kulttuuri- ja kongressikeskus Hämeenlinnassa, Turun pääkirjasto ja Viikin kirkko.

Alma Media keskittää taloon pääkaupunkiseudun yksikkönsä eli Kauppalehden, Iltalehden, Alma Median Helsingin toimituksen, Alma Media Lehdentekijöiden sekä Markkinapaikkojen ja emoyhtiön Helsingissä sijaitsevat toiminnot.

Lähteet: YLE Helsinki