Länsirannikon alusliikenteen ohjaaminen Turusta herättää närää

Keskittäminen siirtäisi kaikkiaan 31 työntekijää Turkuun Vaasasta, Länsi-Turunmaalta ja Porista. Asiaa pohtiva alueellistamisen koordinaatioryhmä on tyytymätön työpaikkojen siirtoon.

Turku
Rahtilaiva kuljettaa kontteja Helsingin edustalla.
Rinna Härkönen / Yle

Länsirannikon alusliikenteen ohjaamisen keskittäminen Turkuun on pysähtynyt toistaiseksi alueellistamisen koordinaatioryhmään. Ryhmä odottaa lisää lausuntoja ja jatkaa asian käsittelyä joulukuussa.

Liikenne- ja viestintäministeriö pyysi ryhmältä kantaa alusliikenteen ohjaamisen keskittämiseksi Vaasasta, Länsi-Turunmaalta ja Porista Turkuun. Tarkoituksena on perustaa Turkuun viranomaisten yhteinen toimipiste, Länsi-Suomen meriliikennekeskus.

Koordinaatioryhmä ei haraa meriliikennekeskuksen perustamista vastaan, mutta ryhmässä suhtaudutaan kriittisesti työpaikkojen siirtoon etenkin Länsi-Turunmaalta, koska korvaavia työpaikkoja ei ole saaristoon tulossa.

VTS-keskusten keskittäminen merkitsisi 31 työntekijän siirtymistä Turkuun. Heistä valtaosa eli 24 työntekijää työskentelee nykyisin Länsi-Turunmaalla.

Vaasan VTS-keskusta hoitava rajavartiolaitoksen henkilökunta on jo päätetty siirtää Turkuun viimeistään vuoden 2012 alussa. Mikäli keskittäminen ei toteudu, Vaasaan jouduttaisiin palkkaamaan uusia alusliikenneohjaajia.

Koordinaatioryhmä ei haraa meriliikennekeskuksen perustamista vastaan mutta ryhmässä suhtaudutaan kriittisesti työpaikkojen siirtoon Länsi-Turunmaalta etenkin kun korvaavia työpaikkoja ei saaristoon ole tulossa.

Lähteet: YLE Pohjanmaa