Vaasa ja Kokkola kisaavat maistraatin pääpaikasta

Vaasa ja Kokkola kisaavat yhdistyvän maistraatin pääpaikasta. Molemmat kaupungit ovat antaneet maakunnallisille liitoilleen lausunnon, joissa mainitaan yhtenä keskeisenä vaatimuksena maistraatin pääpaikan saaminen kaupunkiin.

maistraatit
Maistraatissa vihitty aviopari.
Kaustislaiset Nongrak ja Janne ja Karvonen vihittiin Kokkolan maistraatissa 8.8.2008.YLE / Keski-Pohjanmaa

Vaasa ja Kokkola kisaavat yhdistyvän maistraatin pääpaikasta. Molemmat kaupungit ovat antaneet maakunnallisille liitoilleen lausunnon, joissa mainitaan yhtenä keskeisenä vaatimuksena maistraatin pääpaikan saaminen. Valtiovarainministeriö harkitsee Vaasan, Seinäjoen ja Kokkolan maistraattien yhdistämistä vuoden 2012 alusta. Toimialuemuutoksesta on pyydetty lausuntoja alueen kunnilta.

Sekä Vaasa että Kokkola perustelevat esityksiään kaksikielisten palveluiden turvaamisella. Kokkola perustele asiaa myös kaupungissa sijaitsevalla väestörekisterikeskuksen yksiköllä ja erityisosaamisella. Kokkolassa maistraatti käsittelee muun muassa pääkaupunkiseudun perunkirjat. Vaasa pitää vahvuutenaan vastaavasti aluehallintoviranomaisen läheisyydellä ja toimipaikan suuruutta.

Suomenruotsalaiset kansankäräjät on aiemmin ehdottanut Vaasaa pohjalaisten maistraattien Vaasan, Kokkolan ja Seinäjoen keskuspaikaksi.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa