Alaikäiselle myynti lopetti oluen oston Sellon Prismasta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on evännyt alkoholinmyyntiluvan Leppävaaran Sellon Prismalta viideksi päiväksi. Kauppa oli myynyt viime elokuussa 17-vuotiaalle pojalle olutta.

Kuva: YLE

Poika oli omien juoma-aikeidensa lisäksi aikeissa välittää olutta eteenpäin. Hän jäi kiinni, kun vartijat huomasivat tapauksen valvontakameroista.

– Valvomassa olivat myös poliisit, sillä kyseessä oli koulujen alkamista edeltävä viikonloppu, jolloin yleensä suoritetaan tehovalvontaa, kertoo aluehallintoviraston alkoholitarkastaja Leena Piipponen.

Myyntilupa katkaistiin vasta nyt, sillä viranomaisten pitää kuulla luvanhaltijaa ennen päätöstä. Luvanhaltijalla tulee olla myös mahdollisuus valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen. Tällaisissa tapauksissa valittaminen on kuitenkin hyvin harvinaista, sanoo Piipponen.

– Tässä oli selkeät todisteet eli valvontakamerakuva ja kuitti ostoksista.

Sellon Prismalta on evätty viimeisen viiden vuoden aikana jo kaksi kertaa alkoholinmyyntilupa.

– Se ei ole sinänsä ihme, kun siellä on niin suuri myynti. Mielestäni SOK:lla on erittäin hyvä omavalvontasuunnitelma. Erehdyksiä sattuu ja sekä tällä kertaa että edellisellä kerralla kyse oli vuokratyöntekijän tekemästä virheestä, sanoo Piipponen.

Prismajohtaja Merja Piispanen kertoo, että tapauksen johdosta keskustellaan henkilökunnan kanssa, mutta jo entisestään tiukkaa omavalvontaa ei ole syytä kiristää.

– Meillä on jo nyt normaalia perusteellisempi omavalvonta. Emme myy edes miedosti alkoholia sisältävää simaa alaikäisille. Ja ennen näitä koulujen alkuja luetutamme omavalvontaohjeet kassoilla, jonka jälkeen he vielä allekirjoituksella vahvistavat lukeneensa ohjeet.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltasanomat.