1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Milana Misic

Milana pitää kiinni arjesta

Uusi studioalbumi, Sinitaivas -konserttikiertue ja Euroviisukarsinnat tuovat säpinää laulaja Milana Misicin elämään. Vastapainoksi hän hakee arjen tuntua optikon työstään.

Milana Misic Kuva: SONY BMG Finland

Milana Misic hörppii oululaishotellissa aamukahvia ja suunnittelee lähtevänsä kävelylle lumituiskuun.

- Pakko saada edes vähän happea! hän puuskahtaa tarmokkaasti. Takana on edellisillan Sinitaivas -konsertti Oulussa, edessä ajomatka ja konsertti Jyväskylässä.

Sinitaivas -konserttikiertue ja syyskuussa julkaistu studioalbumi Jos itken, jos nauran pitävät Milanan tiiviisti tien päällä marraskuun ajan. Kun kiertue päättyy, Milanalla on aikaa hengähtää kotona Kirkkonummella ja työskennellä optikkoliikkeessä Helsingin keskustassa.

- Joulukuussa, kun työkaverit laittavat perheilleen joulua, minä olen kaupalla vähän enemmän. Minä rakastan Helsingin keskustaa, sen elämässä on joulun tuntua.

Jalat tukevasti maassa

Optikon työt ovat Milanalle tärkeä henkireikä. Hän työskenteleekin aina, kun musiikkihommiltaan ehtii.

- Laulajan työ on itsekeskeistä ja sen pitääkin olla. On kuitenkin oikeasti kiva ajatella muitakin asioita. Siinä optikkoliikkeessä, jossa minä työskentelen, käy ihmisiä, joilla on vakavia näkemiseen liittyviä ongelmia. Heille se ei ole hyvä asia, mutta minulle se on.

- Saan siitä perspektiiviä elämään ja tatsin arkeen, enkä mieti liikaa pinnallisia juttuja, Milana vakavoituu, mutta nauraa sitten, ettei kyllä ole koskaan ollut mitenkään supernaisellinen. - Jo korkokenkien pitäminen fyysisen selkäongelman takia on iso ongelma!

Jalat maassa -asenne on peräisin hänen perheeltään.

- Se on ehkä yksi suurimmista opetuksista, jonka olen saanut perheeltäni, Milana pohtii.

Euroviisuihin tosissaan, muttei vakavissaan

Milana on mukana kutsuvierasartistina Suomen Euroviisukarsinnoissa. Hän mietti pitkään, lähteäkö mukaan vai ei.

- Tulin sitten siihen tulokseen, että nykyään Suomessa tästä ei ole haittaa. Lordin voiton jälkeen homma on avautunut ja tullut rennommaksi.

Kappaleesta ei saa vielä puhua, vaikka se on jo äänitetty. Jotain Milana kuitenkin paljastaa.

- Minä en tarvitse enempää yleisjulkisuutta, joten en lähde karsintoihin näyttäytymään, vaan me ollaan oikeasti tehty euroviisu.

Mahdollisuus lähteä edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuun Saksaan saa Milanan kihertämään.

- Se olisi NIIN hurjan hassun mukavaa! Mutta en mä uskalla vielä ajatella niin pitkälle. Nyt pitää vain olla iloinen mieli ja tehdä asiat niin hyvin kuin voi, hän palauttaa itsensä nopeasti maan pinnalle, hörppää loput kahvit kupista ja alkaa hankkiutua aamukävelylle.