Huippukokit uudistavat lentokoneruokaa Helsinki-Vantaalla

Maailman huippukokit luovat uudenlaista lentokoneruokaa keskiviikkona ja torstaina Helsinki-Vantaalla. Tapahtumassa mietitään muun muassa mitä lentomatkailijat haluaisivat syödä tulevaisuudessa.

Kuva: Food & Fun

Kisan teemana on idän ja lännen kohtaaminen, joten kokit edustavat eri ruokakulttuureja. Tapahtumassa kokit luovat uusia menuja annetuista ruoka-aineista.

Kokkien käytettävissä on muun muassa islantilaista ja suomalaista kalaa ja islantilaista lammasta. Myös kampasimpukat, poro, ankanmaksa ja itämaisen keittiön tuliset mausteet ovat kokkien hyödynnettävissä.

Suomalaisista kokeissa tapahtumassa nähdään Matti Jämsen, joka edustaa Suomea myös tunnetussa Bocuse d'Or kisassa Ranskassa ensi vuonna.

Tavoitteena on saada huomiota Helsingille idän ja lännen ruokakulttuurien kohtauspaikkana.

– Kansainvälinen gastronomiatapahtuma on uusi tapa kehittää sekä Helsinki-Vantaan lentoasemaa että tuottaa asiakkaille mieleen painuvia makuelämyksiä, sanoo Select Service Partner Finlandin toimitusjohtaja Kalle Ruuskanen. Select Service Partner on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

Lentoyhtiöiden Food & Fun tapahtuma on järjestetty vuodesta 2000 lähtien lentokentillä eri puolilla maailmaa. Ensimmäistä kertaa tapahtuma järjestettiin Reykjavikissa. Sen jälkeen tapahtuman promootiotilaisuuksia on pidetty muun muassa Washingotonissa, Pietarissa ja Brysselissä.