Osuuskauppojen fuusio kariutui Satakunnassa

Satakunnan Osuuskaupan hallitus olisi ollut valmis hyväksymään liitoksen, mutta Osuuskauppa Keula katsoo turvaavansa asiakasomistajien edut parhaiten jatkamalla itsenäisenä.

osuusliikkeet
YLE / Katja Halinen

Osuuskauppa Keula ja Satakunnan Osuuskauppa jatkavat erillisinä alueosuuskauppoina. Osuuskaupat alkoivat selvittää uuden länsisuomalaisen osuuskaupan perustamisedellytyksiä syksyllä.

Satakunnan Osuuskaupan hallitus olisi ollut valmis uuden osuuskaupan perustamiseen, mutta Osuuskauppa Keulan hallitus oli sitä mieltä, että se turvaa asiakasomistajiensa edut parhaiten itsenäisenä osuuskauppana.

- Keulan ratkaisu on meille iso pettymys ja yllätys. Varsinkin kun yhdistyminen kariutui jo tässä vaiheessa, sanoo Satakunnan Osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtaja Juha Vuorenhela.

- Päätös ei perustu mihinkään selvityksessä esiintulleeseen yksityiskohtaan vaan arvioon kokonaisuudesta. Uskomme, että Keula on tulevaisuudessa taloudellisesti hyvin toimeentuleva osuuskauppa, toteaa Osuuskauppa Keulan hallintoneuvoston puheenjohtaja Aarto Jalava.

Lähteet: YLE Satakunta