1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mainonta

Yli 500 mainonnan ammattilaista koolla Turussa

Yli 500 mainonnan ammattilaista kokoontuu torstaina Turkuun. Kolmatta kertaa järjestettävän Mainostorstain tavoitteena on nostaa mainosalan arvostusta ja olla turvaamassa toimintaedellytyksiä erityisesti Varsinais-Suomessa.

Kuva: YLE / Kirsi Brück

Mainostorstain järjestelyissä mukana oleva Janne Pöyhönen kertoo, että vaikka viime vuosi oli koko mainosalalla hankala, on selvää piristystä nyt nähtävissä. Pöyhösen mielestä Varsinais-Suomi on myös pärjännyt taantumassa paremmin kuin esimerkiksi Helsingin seutu.

- Viime vuosi oli hankala koko toimialalla, pudotusta aiemmasta vuodesta oli 20 prosenttia. Varsinais-Suomi ei kuitenkaan kärsinyt ihan niin pahasti kuin jotkin muuta alueet, sanoo Pöyhönen.

Vapaaehtoispohjalla järjestettävä Mainostorstai järjestetään Turussa elokuvateatteri Kinopalatsissa.

- Katselemme päivän aikana mainonnan niinsanotut oscarit, eli Cannesin mainoselokuvakilpailun kultasarjan mainoselokuvat ja Grand Prix -voittajan, sanoo Pöyhönen.

Kolmessa vuodessa suureksi tapahtumaksi

Vuonna 2009 Mainostorstaihin osallistui 450 alan ammattilaista.

- Kolmessa vuodessa tästä on tullut merkittävä alan tapahtuma. Kyllä sen merkitys alan hengennostattajana Varsinais-Suomessa ja Turussa on suuri, korostaa Pöyhönen.

Turun tapahtuma on yksi Markkinointiviestinnän viikon tilaisuuksista, joita järjestetään eri puolilla Suomea.

Tapahtuma antaa tuoreinta tietoa alalta, inspiroi tekijöitä sekä nostaa turkulaisen markkinointiviestinnän- ja mediaosaamisen profiilia talousalueella.