Pikkujouluissa saa erottua tapetista

Älä pukeudu jakkupukuun vaan ole persoonallinen. Pikkujouluissa ei tarvitse leikkiä seinäkukkasta, neuvoo muodin ammattilainen.

pikkujoulut
Näyttävät korut maustavat asukokonaisuuden persoonalliseksi.
Koruilla koristaudutaan ja joillain koruilla uskotaan olevan myös terveyttä edistäviä vaikutuksia.YLE

Taantumasta on ponnistettu, ja pikkujouluja juhlitaan taas urakalla firmoissa sekä ystäväporukoissa. Kuumin pikkujoulukausi on käynnistymässä ja moni nainen miettii, mitä pukea ylle pikkujouluihin.

- Yksilöllisyys on nyt valttia. Kaikki mikä tuo esille ja korostaa omaa persoonaasi on hyvä juttu, kertoo muotikoordinaattori Merja Paananen.

Tänä vuonna pikkujouluihin pukeudutaan hyvin monimuotoisesti, koska tekniset materiaalit antavat paljon mahdollisuuksia. Viskoosielastaani antaa käyttömukavuutta, eikä nykyajan vaatteita tarvitse silittää.

- Jos olet juhlinut niin pitkään ettet jaksa riisua, niin nämä vaatteet päällä voit vaikka nukkua, Paananen naurahtaa.

Kerrospukeutuminen on tämän hetken juttu ja pukukorut viimeistelevät tyylin. Hyvinkin yksinkertaisesta vaatteesta saa näyttävän oikeanlaisen korun avulla. Muotikoordinaattori kuitenkin muistuttaa, että näyttäviä koruja kannattaa käyttää maltilla, jotta vältytään joulukuusiefektiltä.

Grafiitin harmaa, hopea, musta ja eri metallin sävyt ovat tämän talven hallitsevia värejä. Mustaa jakkupukua Paananen ei kuitenkaan suosittele pikkujouluasuksi kenellekään.

- Kun ne on kuitenkin iloiset juhlat, niin käytetään sitä mielikuvitusta. Nyt on mahdollisuus erottua, että ei ole samannäköisiä daameja seinänvierustat täynnä.

Lähteet: YLE Oulu