Vuoden Isä -palkinto kolmelle isälle

Vuoden Isä 2010 -palkinnon ovat saaneet vantaalainen opettaja Abdishakur Moalin, oululainen palvelupäällikkö Pasi Orava ja mynämäkeläinen Hannu Gustafsson. Palkinnon torstaina luovuttanut sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula perusteli sen jakamista kolmelle isälle sillä, että hän halusi tuoda esille isyyden monipuolisuutta.

Kotimaa

Vuoden Isä -palkinto myönnetään ihmiselle, joka on omalla esimerkillään ja toiminnallaan edistänyt isyyden merkityksen tunnistamista ja lisännyt sen arvostusta.

Juha Rehulan mukaan maahanmuuttajaisä auttaa seuraavaa sukupolvea löytämään paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa. Uusperheen isän isyydessä korostuu lasten tasapuolinen kohtaaminen ja isoisä korostaa lasten huomioimisen merkitystä ja isyyden jatkumista sukupolvien yli.

Palkinto myönnettiin Adbishakur Moalinille muun muassa vapaaehtoistyöstä lasten ja nuorten urheiluharrastusten järjestäjänä sekä maahanmuuttajalasten kotouttamisen edistäjänä.

Pasi Orava sai palkinnon vapaaehtoistyöstä uusperheellisten yhdistyksessä ja toiminasta erilaisissa isän rooleissa. Hän on myös lasten tasapuolisen kohtelun puolestapuhuja.

Hannu Gustafsson valittiin palkinnon saajaksi muun muassa vapaaehtoistyöstään varaisovanhemmuuden hyväksi. Hän on ollut mukana luomassa ja levittämässä varaisovanhemmuuden -mallia Suomeen.

Palkinnon suojelijana toimii tohtori Pentti Arajärvi. Vuoden Isä -palkintoa on jaettu vuodesta 2006 lähtien.

Lähteet: YLE Uutiset