Rahtialus upposi Kiinassa lähellä kiisteltyä merialuetta

Nikkeliä kuljettanut rahtialus on uponnut Itä-Kiinanmerellä noin 340 kilometrin päässä Japanille kuuluvasta Iriomoten saaresta. Aluksessa oli 25 kiinalaista merimiestä. Vain neljä miehistönjäsentä on onnistuttu nostamaan merestä elossa. Onnettomuus sattui lähellä aluetta, jossa kiinalaisalus upposi syyskuussa törmättyään Japanin rannikkovartioston alukseen.

Ulkomaat

Japanin, Kiinan ja Taiwanin alusten tekemissä etsinnöissä yksi merimies on löydetty kuolleena. Lisäksi alueelta on löydetty aluksen pelastusvene tyhjänä. 20 merimiestä on edelleen kateissa.

Yhden pelastuneen mukaan Panamaan rekisteröity Nasco Diamond -alus upposi alle viidessä minuutissa sen jälkeen, kun laivan konehuoneeseen oli äkkiä alkanut tulvia vettä. Onnettomuuden syytä ei tiedetä. Sää oli onnettomuushetkellä tyyni.

Syyskuussa Kiinan ja Japanin suhteet kiristyivät, kun Japani pidätti kiinalaisen kalastusaluksen kapteenin kiistanalaisilla alueilla sattuneessa välikohtauksessa. Maat ovat riidelleet Japaniin kuuluvien saarten omistuksesta.

Lähteet: Reuters, AFP