1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. isyys

Mun isä tekee parasta pottumuusia

Isät ovat kiireisiä, asuvat muualla, harrastavat jääkiekkoa, tennistä ja hiihtoa, katsovat telkkaria ja tietysti osaavat tehdä kaiken. Sunnuntaina vietettävään isänpäivään ollaan valmistauduttu huolella. Oulun Lintulammen koulun kuutosluokkalaisilla riitti tarinoita isistä.

Sunnuntaina isät ilahtuvat itsetehdyistä onnittelukorteista. Kuva: YLE

- Olen tehnyt kortin, jossa lukee Iskä on best, huudahtaa poika koulun pihamaalla.

Kyselykierros isien tekemisistä paljastaa paljon. Lapset kertovat innoissaan, mitä isien kanssa puuhaillaan. Yhden isä on taituri tekemään makaroonilaatikkoa, toisen iskä on hyvä hiihtovalmentaja.

- Mun isä on hyvä ostamaan elektroniikkaa, kertoo poika innoissaan.

- Me käydään isän kanssa yhdessä ulkoiluttamassa koiria, sanoo tyttö.

Listalta löytyi hyvin arkisia asioita. Urheileminen oli monelle asia, jota tehdään isän kanssa. Toinen nauttii television katselemisesta saunan jälkeen. Isän kainaloon sohvalle on hyvä käpertyä.

Mitä isä ei sitten osaa tehdä? Kysymys aiheuttaa äänten kakofonian Lintulammen koulun pihamaalla. Huutomyrskyn ja naurunpyrskähdysten seasta erottuu yksi sana: ruokaa!

- Isä ei osaa käydä shoppailemassa minun kanssa, puuskahtaa poika.

- No miksi?

- No, kun se ostaa jotain vintagea!

Isänpäivälahjat ovat pääsääntöisesti itse tehtyjä, mutta ostoksillakin on käyty. Moni tyttö kertoi leipovansa isälle kakun. Isän tarpeet olivat hyvin tiedossa. Yksi poika oli sitä miletä, että isä tarvitsee ehdottomasti uuden työsalkun. Partavedet, paidat ja sukat löytyivät monen lapsen listalta. Mutta yksi viesti koulun pihamaalla oli ylitse muiden

- Iskä on best!