Hovinsaaren pommiviritys kuin suoraan elokuvasta

Poliisin räjähde-ekspertit tutkivat parhaillaan Kotkasta löytynyttä pommia muistuttavaa kapistusta. Toistaiseksi esineen sisältö on hämärän peitossa.

Pommit ja räjähdykset

Räjähteeksi epäilty esine löytyi keskiviikkoaamuna Hovinsaarelta Ruununmaankadulta, paritalon pihasta. Alue eristettiin, jonka jälkeen räjähteisiin erikoistuneet poliisit pääsivät "pommiin" käsiksi.

Kyseessä ei ole sodanaikainen palo- tai lentopommi, vaan itse tehty viritelmä.

- Se oli tämmöistä klassista pommia muistuttava esine. Siinä oli retkikeittimen kaasusäiliö, johon oli teipattu herätyskello. Siitä lähti johdot, jotka yhdistivät kellon ja säiliön, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Freddie Cederlund kuvailee.

Poliisi selvittää parhaillaan esineen sisältöä ja rakennetta. Vielä ei ole varmaa, onko kapistus pommi ensinkään. Koska esinettä ei ole vielä tarkoin tutkittu, poliisi ei halua ottaa kantaa "pommin" aiheuttamaan mahdolliseen vaaraan.

Tutkinnanjohtaja Cederlund pitää varmana, että esine on tuotu paikalle jonkun tai joidenkin henkiöiden toimesta. Seuraava askel tutkinnassa on selvittää, olisiko jollakin ollut syytä esimerkiksi pelotella paritalon asukkaita.

Lähteet: YLE Kymenlaakso