Hyppää sisältöön

Weilin+Göös hiipumassa kokonaan WSOY:n huomaan

Perinteisen kustannusyhtiö Weilin+Göösin toiminta on loppumassa kokonaan, kun yhtiön teosmyynti vuoden 2011 aikana siirtyy emoyhtiö WSOY:lle. WG:n tuotemerkistä WSOY kuitenkin pitää kiinni toistaiseksi. Yhtiöiden johtajat vaikenevat muutoksen henkilöstövaikutuksista.

WSOY eli Werner Söderström Osakeyhtiö on perustettu vuonna 1878. Kuva: Yle

Vuonna 1872 perustettu, ennen kaikkea tietoteossarjoistaan tunnettu kustannusyhtiö Weilin+Göös elää enää tuotemerkkinä ja myyntiyhtiönä. WG:n suurteokset on jo 2000-luvun alkuvuosista tehty WSOY:llä, vain niiden myynti on hoidettu omasta yhtiöstä.

Vuoden 2011 aikana Weilin+Göösin myyntikin siirtyy WSOY:lle. WSOY:n myyntijohtaja Eva Kohonen ei vielä suostu sanomaan mitään muutoksen henkilöstövaikutuksista. Kohonen on paitsi WSOY:n myyntijohtaja, myös Weilin+Göösin hallituksen puheenjohtaja.

– Asiasta ei ole tiedotettu vielä talon sisälläkään, mutta sellaista tulkintaa tästä ei voi tehdä, että koko henkilöstö saa lähteä, kertoo Kohonen YLE Uutisille.

Kohonen ei myöskään täsmennä, tarkoittaako "ensi vuoden aikana" tammikuuta vai esimerkiksi syksyä.

Kohonen sanoo, että WSOY julkaisee teoksia Weilin+Göös -tuotemerkillä vielä ensi- ja seuraavanakin vuonna. Milloin koko brändistä luovutaan, on oman arviointinsa paikka.

Legendaarisesta kustannusyhtiöstä on enää jäljellä vain vähän.