Italia käytti EU:n aluekehitysrahoja Elton Johnin konserttiin

Etelä-Italiassa oleva Campanian alue käytti yli 600 000 euroa EU:n aluekehitysvaroja Elton Johnin konsertin järjestämiseen, kertoo englantilainen The Guardian -lehti. Viranomaisten mukaan paikalliskulttuurin tukemiseen tarkoitettujen rahojen käyttäminen brittitähden konserttiin oli perusteltua, sillä tämä lauloi O Sole Mion.

Ulkomaat
Elton John
Elton JohnTobias Hase / EPA

EU on käynnistänyt asiasta tutkinnan.

- Rahat on tarkoitettu käyettäviksi aluekehitykseen. Jos havaitsemme, että varoja on käyetty väärin, ne voidaan vähentää tulevista aluekehitysrahoista, EU:n tiedottaja sanoi Guardianin haastattelussa.

Italialaisen europarlamentaarikon, pohjoisen liittoon kuuluvan Mario Borghezion mukaan rahojen käyttäminen Elton Johnin konsertin järjestämiseen Napolissa oli häpeällistä.

Konsertin järjestänyt Camparian alueen entinen matkailujohtaja Dario Scalabrini kummastelee kohua. Hänen mukaansa EU antoi rahat Napolin markkinointiin, ja Elton Johnin konsertti houkutteli kaupunkiin matkailijoita.

Paikallisviranomaiset aikoivat käyttää EU:n rahoja myös Paul McCartneyn konserttiin, mutta suunnitelma peruuntui, kun valta vaihtui aluevaaleissa.

Lähteet: YLE Uutiset