1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiede

Nuoret seuraavat eniten tiedettä

Nuoret seuraavat tiedettä enemmän kuin vanhemmat. Tiedebarometri 2010:n mukaan nuoret ovat kiinnostuneita etenkin teknologiasta ja viihteestä, kun vanhemmat hakevat tietoja taloudesta ja politiikasta.

tiede

Nuoret löytävät tiedeuutisia useimmiten netistä, kun muuten valtaosa kuulee tutkimustietoa enimmäkseen televisiosta ja radiosta.

Kiinnostavin tieteenala on lääketiede. Uusien lääkkeiden ja hoitomuotojen kehityksen lisäksi suomalaiset seuraavat mielenkiinnolla ympäristön tilaa koskevaa tutkimusta.

Kiinnostus tieteeseen on kuitenkin laimennut. Edellisessä barometrissa tiedettä seurasi kiinnostuneena 63 prosenttia, nyt luku oli 57.

Tieteen tiedotus ry:n tilaaman tutkimuksen mukaan tiede nauttii edelleen suomalaisten suurta luottamusta ja Suomen tieteen tasoa pidetään hyvänä. Korkeakouluihin luotetaan lähes yhtä paljon kuin armeijaan. Arvostetuin tutkimuslaitos on VTT.

Merkittävimmiksi tieteilijöiksi nimetään Leena Peltonen-Palotie, Esko Valtaoja ja Linus Torvalds. Suomen tieteen saavutuksista tunnetaan parhaiten AIV-rehu. Sen jälkeen tulevat geenitutkimus ja -teknologia, ksylitoli ja kännykkä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi