Kymmeniä bensa-asemia sulkemisuhan alla

Bensa-asemaketju ST1 harkitsee jopa kymmenien bensa-asemien sulkemista, kertovat Kymen Sanomat ja Kouvolan Sanomat. Taustalla ovat ST1:n aikeet ostaa Shell-huoltoasemat itselleen.

Kotimaa
Shellin huoltoasema helsingin Meilahdessa.
Shell-merkki ei häviä katukuvasta, sillä huoltamo- ja raskaan kaluston verkostot jatkavat Shell-merkin alla.YLE

ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen kertoo lehtien haastattelussa, että ST1:n ja Shellin yhteensä 640 huoltoaseman verkostoa olisi tehostettava lopettamalla kymmeniä asemia erityisesti syrjäseuduilla. Sulkemiset kohdistuisivat muuttotappioalueille, jossa väestön ja autojen määrä laskee.

Anttonen arvioi myös, että bensiinin litranhinta kohoaa viiden vuoden aikana kahteen euroon. Syynä tähän ovat öljyn maailmanmarkkinahintojen kasvupaineet.

YLE Uutisille lauantaina antamassaan haastattelussa Anttonen sanoo, että päällekkäisiä asemia karsitaan, jos kauppa ST1:n ja Shellin välillä toteutuu. Karsintakohteita ei kuitenkaan ole Anttosen mukaan vielä valittu.

- Joka kylässä kadun molemmilla puolilla ei tarvitse olla meidän tankkausasemaa. Kilpailijoilla on kuitenkin joka pitäjässä asema. Me osallistutaan siihen kisaan yhdellä pisteellä eikä kahdella, hän kertoo.

Kaupan toteutumiseksi yhtiöt odottavat Suomen lisäksi kilpailuviranomaisten päätöksiä Ruotsista, Norjasta ja Puolasta. Omistuksen vaihdoksen toteutumiselle on myös liuta teknisiä edellytyksiä, kuten it-järjestelmien uusiminen.

- Kilpailuviranomaisella on oikeus estää kauppa, jos he haluavat. En usko, että sellaista päätöstä tulee, mutta koskaan ei voi tietää, Anttonen sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset