Herkkutattikohokas

Timo hyödynsi tällä kertaa syksyn sienisatoa valmistamalla herkkutattikohokkaan.

Voita & Sokeria
Herkkutattikohokas lautasella
YLE

Pääruoka

500g herkkutatteja

100 g vehnäjauhoja

100g voita

5 dl kuohukerma

1-2 valkosipulin kynsi

200 g chevreä

50 g parmesaania

5 kpl valkuaisia

3 kpl keltuaisia

suolaa, valkopippuria

Lisäkkeet

50 g parmesaania

100 g rucolaa

½ dl kirsikkahilloa

2 dl punaviinikastiketta

Puhdista tatit. Viipaloi tatit pituussuunnassa, säästä kokonaiset siivut lisäkkeeksi ja kuutio loput. Kuumenna paistinpannulla voi, paista tattikuutiot ruskeiksi. Lisää paistamisen loppupuolella hieman pienennetet valkosipulit. Lisää vehnäjauhot paistinpannulle ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta noin 10 min. Lisää parmesan ja chevren sisäosa. Sekoita massa tasaiseksi ja jäähdytä. Lisää lopuksi keltuaiset massaan ja vaahdotetut valkuaiset jäähtyneeseen massaan. Voitele vuoat ja nostele kohokasmassa niihin. Paista uunissa vesihauteessa 120 asteessa noin 30 min. Jäähdytä.

Lämmitä uuni 200-225 asteeseen. Paista herkkutattikohokkaita 10-12 minuuttia. Paista voissa kokonaisiksi säästetyt tattiviipaleet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Lämmitä kattilassa kirsikkahillo ja punaviinikastike. Aseta annos esille. Pohjalle kohokas, ympärille rucolaa, tattiviipaleita ja parmesaanilastuja. Viimeistele punaviinikastikkeella.

Ohje: Timo Lepistö