Venäjä pidätti kyläjoukkomurhan päätekijän

Viranomaiset pidättivät maanantaina 12 ihmishenkeä vaatineen joukkomurhan suunnittelijan. Teurastus tapahtui puolitoista viikkoa sitten maalaiskylässä, jota järjestäytyneet rikollisjoukkiot ovat terrorisoineet vuosikausia.

Ulkomaat

Rikollisjengi puukotti kuoliaaksi kymmenen ihmistä ja kuristi hengiltä kaksi muuta Kushtshevskajan kylässä eteläisellä Krasnodarin alueella. Uhrien joukossa oli neljä lasta.

Aiemmin rikostutkijat olivat pidättäneet neljä joukkomurhan tehneen rikollisjoukkion jäsentä, nuoria jengiläisiä. Nyt kiinni jäänyt Sergei Tsapok pidätettiin epäiltynä joukkomurhan järjestämisestä.

Murhan tapahtumapaikkana ollut maalaistalo kuului viljelijälle, joka oli kutsunut ystäviään juhlimaan Venäjän valtakunnallista yhtenäisyyden päivää, marraskuun neljättä. Vieraat jäivät taloon yöksi ja heidän ruumiinsa löydettiin viidentenä päivänä marraskuuta. Hyökkääjät olivat yrittäneet peittää rikoksensa sytyttämällä talon tuleen.

Poliisi ei halua esittää arviota joukkomurhan vaikuttimesta. Izvestija-lehti kertoi, että Tsapok on toiminut paikallisen maataloutta harjoittavan hallintayhtiön johtajana, ja surmattu viljelijä oli kieltäytynyt luovuttamasta yhtiölle maitaan.

Lähteet: AP, AFP