Polliisi ei pelekää kameraa

Tosi-tv on tullut jäädäkseen. Televisiosta tulee jatkuvasti uusia reality-sarjoja, jotka esittelevät niin ihmisiä kuin ammattejakin. Yksi alan kotimaisista tv-sarjoista on Poliisit, jonka uudella tuotantokaudella tullaan näkemään myös Oulussa kuvattuja jaksoja.

poliisi
Ylikonstaapeli Tommi Heikkilä ja vanhempi konstaapeli Janne Lammela seisovat kameran edessä luontevasti. Videokamera seurasi heitä kahdeksan työvuoron ajan.YLE

Kamera seurasi viime kesänä oululaisen poliisiparin ylikonstaapeli Tommi Heikkilän ja vanhemman konstaapelin Janne Lammelan työtä kahdeksan työvuoron verran.

- Kameran läsnäoloon tottui nopeasti, Heikkilä toteaa. Kamera unohtui jo ensimmäisen tehtävän jälkeen. Tosin vaativimmat tehtävät jää jaksoista pois, kuten kotirauhan suojaamalle alueelle ulottuvat tehtävät.

Sarjassa nähdään pääasiassa kuinka yleisille paikoille sijoittuva häiriökäyttäytyminen ja humalaiset työllistävät poliisia.

Poliisin työstä parempi kuva

Ylikonstaapeli Tommi Heikkilä ja vanhempi konstaapelin Janne Lammela eivät ole vielä nähneet yhtään jaksoa, joissa itse esiintyvät. Aiemmin nähtyjen jaksojen perusteella miehet kuitenkin uskovat, että poliisin ammatista kuvattu tv-sarja parantaa poliisin työn mainetta ja antaa siitä oikeanlaisen kuvan.

- Luulen, että tämä on positiivinen juttu poliisille. Ehkä katsoja pääsee vähän lähemmin tähän poliisipartioon tutustumaan ja siitä tulee realistinen kuva poliisin työstä, ylikonstaapeli Tommi Heikkilä pohtii.

Komisario Mika Lauri ja ylikomisario Arto Autio houkuttelivat poliisiparin Oulusta sarjaan mukaan. Laurin mukaan Heikkilä ja Lammela ovat erittäin ammattitaitoisia kavereita.

- Ehkä meillä molemmilla on sellainen positiivinen luonteenpiirre ja verbaalinen puoli toimii. Olemme avoimia ja tulemme ihmisten kassa toimeen, niin kuin poliisit yleensäkin, Heikkilä nauraa.

Julkisuuden kirot eivät tv-poliisia pelota.

- En usko, että tämä niin suurta suosiota meidän osalta kuitenkaan aiheuttaa, että tuolla ihmiset hirveästi tunnistaisivat meitä. Jos ihmiset tunnistavat, niin työn kannalta se voi olla kuitenkin ihan positiivinen asia.

Lähteet: YLE Oulu