Maailman suurin tyttöbändi pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan

Japanilainen AKB48-yhtye on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suurimpana tyttöbändinä. Bändillä on sisarryhmät ja sijaisesiintyjät mukaan lukien kaikkiaan 200 jäsentä eri puolella Japania. Kotimaassaan AKB48 on jo suurmenestys.

viihde
Japanilainen tyttöbändi AKB48.
Japanilainen AKB48 on kaikkien aikojen suurin tyttöbändi. Yhtyeeseen kuuluu 200 jäsentä. Ennätys kirjattiin Guinnessin ennätyskirjaan.

Viisi vuotta sitten perustetun AKB48:n viimeisintä sinkkujulkaisua myytiin ensimmäisellä viikolla puoli miljoonaa kappaletta, mikä on Japanin ennätys naisartisteille tai -yhtyeille. Bändin manageri Yasushi Akimoto on kuitenkin vaatimaton.

- Olen iloinen pääsystä Guinnessin ennätysten kirjaan, mutta ihmisten huomion saaminen bändin jäsenten lukumäärän takia ei takaa menestystä, Akimoto sanoo.

AKB48:n uusin julkaisu on nimeltään Poninhäntä ja hiuslenkki. Viaton ilme ja koulupuvut ovatkin olleet nörttien mekkana tunnetusta Tokion Akihabarasta lähtöisin olevan bändin tavaramerkkejä.

Muualla maailmassa yhä suositumpi otaku- eli nörttikulttuuri on saanut suurbändin tähyämään myös ulkomaille. Bändin managerin mukaan päivittäinen esiintyminen tokiolaisteatterissa kirkuvien fanien edessä on kuitenkin tytöille tärkeintä myös jatkossa.

- AKB48 on projekti, joka elää edelleen. Fanit antavat tytöille suoraa palautetta ja he oppivat tekemisen kautta. Lisäksi nettiaikana on minusta erityisen arvokasta saada ihmiset liikkeelle katsomaan jotain näkemisen arvoista.

Lähteet: Reuters