Tokiolaisbaarissa huvitellaan suomalaisella kosketusnäyttötekniikalla

Tokiossa on avattu suomalaisiin monikosketusnäyttöihin perustuva baari. Baarissa kaikki pöytäpinnat ovat kosketusnäyttöjä, joissa on mm. ruoka- ja juomalistat, pelejä ja viihdettä.

tiede
Tokiolaisen baarin asiakas selaa ruokalistaa kosketusnäytöllä.
Tokiolaisen baarin suomalaisilla kosketusnäytöillä asiakkaat voivat selata ruoka- ja juomalistoja, sekä tehdä tilauksia.MultiTouch

Näytöt ja käyttöliittymän maailman suurimpaan interaktiiviseen baariin on toimittanut suomalainen MultiTouch Oy.

Baarin näytöillä asiakkaat voivat piirtää yhdessä graffiteja, selata ruoka- ja juomalistoja, tehdä tilauksia tai pelata pelejä. 120-paikkainen baari sijaitsee Tokiossa Roppongin suurella ostoskeskusalueella

Pöytä tuntee asiakkaat

- Pöydillä näkyvät virtuaaliset shampanjakuplat, salamat ja valosuihkeet reagoivat asiakkaiden kosketukseen ja pöydälle laitettuihin esineisiin. Pöydät tunnistavat myös niiden päälle lasketut VIP-asiakkaiden kortit, jotka avaavat laajat, vain VIP-asiakkaille tarkoitetut lisäpalvelut, kerrotaan laitteet toimittaneesta MultiTouch Oy:stä.

Yritys pitää teknikkaansa edistyneimpänä saatvilla olevista tekniikoista.

- Kun muut monikosketusnäytöt tunnistavat vain yksittäiset kosketuspisteet, MultiTouchin teknologia tunnistaa käyttäjän molemmat kädet, kerrotaan yrityksestä.

Suomalaisyrityksen näytöillä voidaan toteuttaa huomattavasti useammanlaisia käyttötilanteita kuin perinteisillä yksi- ja kaksikosketusnäytöillä.

Yrityksen mukaan sovellukset voivat tunnistaa useita käyttäjiä vaikka käyttäjät olisivat lähellä toisiaan tai vaikka käyttäjien kädet menisivät ristiin. MultiTouchin monikosketusnäyttöjä on tähän mennessä myyty yli 30 maahan.

Lähteet: YLE Uutiset / Arto Nurmi