Sirpa Viherästä selvällä äänimäärällä Riihimäen uusi kirkkoherra

Riihimäen uusi kirkkoherra on kappalainen Sirpa Viherä. Hän päihitti selvästi miespuoliset ehdokkaansa keräten yli 47 prosenttia äänistä. Sirpa Viherä on seurakunnan ensimmäinen naispuolinen kirkkoherra.

papit
Sirpa Viherä valittiin Riihimäen kirkkoherraksi
YLE / Miki Wallenius

Riihimäki sai 18 vuoden jälkeen uuden kirkkoherran, hän on Sirpa Viherä. Viherä tulee omista joukoista, sillä hän on Riihimäen seurakunnan johtava kappalainen.

Kirkkoherran vaalit käytiin seurakuntavaalien ohessa. Kaikkiaan vaalissa annettiin yhteensä 2 404 ääntä.Sirpa Viherä sai äänistä 1 142 kappaletta, toiseksi tuli Jarno Raninen 978 äänellä ja kolmanneksi Jussi Kauranne, 283 ääntä.

Äänioikeuttaan käytti reilut 13 prosenttia seurakuntalaisista.

Sirpa Viherä, 49-vuotias riihimäkeläinen on kotoisin Saarijärveltä. Hän muutti Riihimäelle miehensä Olli Viherän kanssa vuonna 1988. Heillä on kolme tytärtä, joista kaksi on jo aikuisia.

Viherä on teologian maisteri, mutta hän tuli alkujaan Riihimäen seurakuntaan ensimmäiseksi tiedotussihteeriksi. Papin töihin hän pääsi, kun seurakunta tarvitsi aputyövoimaa ruuhkahuippuja tasaamaan. Vuonna 1999 viestintä vaihtui papin kaapuun pysyvästi.

Riihimäen seurakunnassa tehtiin muutama vuosi sitten organisaatiouudistus ja siinä yhteydessä Viherälle aukesi tilaisuus nousta johtavaksi kappalaiseksi. Käytännössä hän on ollut papiston, kanttoreiden ja lähetyssihteerin lähiesimies, sekä tarvittaessa kirkkoherra Kalervo Huttusen sijainen.

Sirpa Viherä haluaa Riihimäellä nostaa jatkossa painopisteeksi lasten, varhaisnuorten ja nuorten rinnalle nuoret aikuiset. Kotien uskonnollisen kasvatuksen tukeminen palvelee hänestä niin lapsia kuin aikuisiakin. Seurakunnan olisi tärkeää olla enemmän läsnä sosiaalisessa mediassa.

Uusi kirkkoherra ilmoittaa harrastavansa lukemista, kirjoittamista, kävelyä ja hiihtoa. Myös käsillä tekeminen on tärkeää, kuten silkkimaalaus, huovutus, kutominen ja askartelu.

Lähteet: YLE Häme