Potilaskirjasto aiotaan lakkauttaa Oulussa

Oulun yliopistollisen sairaalan potilaskirjastoa ollaan lakkauttamassa ensi vuoden alusta alkaen.

potilaat
Kirjaston hylly.
YLE

Potilaskirjaston lainaus on ollut laskussa jo pitkään. Yhtenä syynä on potilaiden sairaalassaoloaikojen lyheneminen. Kaupunginkirjasto on järjestänyt kirjastotoimintaa kaupungin sairaaloissa vuodesta 1960 lähtien.

Kirjailija Joni Skiftesvikin mukaan jokaisen kirjaston lopettaminen on suuri menetys. Oulun kaupunginkirjasto on lopettamassa tänään tiistaina kulttuurilautakunnan päätöksellä Oulun yliopistollisen sairaalan potilaskirjastoa. Syyksi ilmoitetaan lainausten määrän lasku ja potilaskirjaston epäkäytännölliset tilat.

- Syyt vaikuttavat kovin haetuilta. Lainausten määrän laskun pitäisi päinvastoin panna kirjasto johto miettimään, miten kirjat saadaan entistä paremmin potilaiden ulottuville ja luettaviksi. Eihän potilaiden ruokkimistakaan lopeteta, jos näyttää siltä, ettei heille ruoka aina maita tai lusikka ei osu lautaseen, Skiftesvik kirjoittaa vetoomuksessaan.

- Lastenklinikan kirjasto Oulussa suljettiin jo v. 2004, kun sairaala tarvitsi sen tilat käyttöönsä. Myös tämä kirjasto tulisi saada uudelleen avatuksi.

Lähteet: YLE Oulu