Näyttämöpäivät haisee, irvistää ja haastaa

Työväen näyttämöpäivillä ensi talvena Mikkelissä nähdään kaksi eteläsavolaistakin teatteriryhmää. Raadin seulasta selvisivät läpi mikkeliläisen Teatteri Kaukasuksen esitys Kylä of love ja Pieksämäen Päivällisteatterin Pää kateissa - balladi Suomesta.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE / Tarja Nyyssönen

Toimittaja Kaarina Hazard ja ohjaaja Eino Saari kelpuuttivat näyttämöpäiville yli viidestäkymmenestä tarjokkaasta yksitoista esitystä. Kotimaisten esitysten lisäksi näyttämöpäivillä esiintyy tanssikoulu Fundación Danzarinesin ryhmä Venezuelasta.

Valitsijoiden mukaan näyttämöpäiville pääsevät yksitoista omaperäisintä, rohkeinta, yllättävintä ja taiteellisesti tinkimättömintä esitystä. Se tarkoittaa: harrastajateatteria, joka haisee, tivaa, irvistää ja haastaa.

"Valittujen esitysten aiheet liikkuvat työelämän murroksista ja maamme sosiaalisista ja perhepoliittisista ongelmista aina lemmen ja yksinäisyyden ikiteemoihin. Kiltit hoitajat, raivopäiset työläiset, mittansa saaneet perheenäidit ja nuhjuiset laitapuolen kulkijat paiskaavat Mikkelissä kättä muiden ujojen ja uskaliaiden kanssa iloisesti virnistäen".

Harrastajateattereiden Työväen näyttämöpäivät järjestetään tammikuun lopulla 35. kerran Mikkelissä.

Lähteet: YLE Etelä-Savo