1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Miesten vuoron tekijöiltä seuraavaksi draamaa

Miesten vuoro elokuvallaan mainetta, kunniaa ja palkintoja niittäneet Mika Hotakainen ja Joonas Berghäll suunnittelevat jo uutta elokuvaa. Käsikirjoitusvaiheessa olevan näytelmäelokuvan kuvaukset on tarkoitus aloittaa vuonna 2012.

Kuva: YLE / Anssi Leppänen

Dokumentilla läpilyöneet nuoret elokuvantekijät siirtyvät uudessa projektissa näytelmäelokuvan pariin. Perisynti-nimistä psykologista draamaa käsikirjoittaa Mika Hotakaisen kaverina Marika Hyvärinen.

- Ei ehkä aivan kevyt elokuva ole tulossa nytkään, mutta toivottavasti siitä ei tule yliraskaskaan, pohtii Mika Hotakainen.

Hän ei vielä halua puhua elokuvasta kovin paljoa. Luvassa on kuitenkin ilmeisesti uskonnollista tematiikkaa. Käsikirjoitus perustuu osin tositapahtumiin. Uuden elokuvan tuottajaksi on tulossa Miesten vuoron yhdessä Hotakaisen kanssa käsikirjoittanut ja tuottanut Joonas Berghäll.

Edellisen elokuvan menestyksen tuomat kiireet ovat vieneet aikaa elokuvan tekijöiltä. Menestys toki myös helpottaa uuden projektin aloittamista, mutta ei Hotakaisen mukaan takaa kuitenkaan varmaa menestystä.

- Uskoisin, että ei tarvitse enää itseään esitellä rahoittajille. Nöyränä joutuu kuitenkin olemaan. Elokuvan teko on kallista, eikä seuraavan rahoitukseen yksi menestyselokuva vielä riitä.

Uuden elokuvan kuvausten Mika Hotakainen arvioi alkavan 2012, sen verran kiireistä elämä on toistaiseksi ollut.

Juuso ei palkintoja jännitä

Miesten vuoron menestys ei ole muuttanut Mika Hotakaisen elämää. Uusia tuottavuuksia toki on tullut. Elokuvan esiintyjät ja tekijät ovat pitäneet yhteyttä myöhemminkin.

- Aika säännöllisesti olemme pitäneet yhteyttä. Yleensä, kun palkintoja on tullut maailmalta, niin yhteyksissä olemme olleet, toteaa Hotakainen.

Hotakainen tietää kertoa myös, mitä kuuluu Miesten vuoron Juuso-karhulle. Se ei seuraa elokuvan oscarehdokkuutta jännityksellä, vaan on sikeästi talviunessa.