1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto-ohjelmat

Wildlife on luontoelokuville näytön paikka

Torstaina alkava Wildlife luontoelokuvafestivaali Vaasassa on yksi alan suurimpia ja kansainvälisimpiä tapahtumia maailmassa. Uutta värinää festivaalille lupaa myös yhteistyö suuren kiinalaisen luontofestivaalin kanssa. Wildlifen laajassa elokuvakattauksessa ei ole unohdettu myöskään lähiluontoa.

WILD JAPAN
2010
Studio Hamburg DocLights Naturfilm, 
Arte, ORF, National Geographic, Parthenon
Jörn Röver, Thoralf Grospitz & Jens Westphalen	
Germany	
90’
Katso Sami Pöntisen toimittama juttu (1:59) Kuvaus ja leikkaus Mari Latva-Karjanmaa

Vaasan Wildlife luontoelokuvafestivaaleille on tänä vuonna virrannut ohjelmia 47:stä eri maasta ja ilmoitettujen elokuvien yhteismäärä nousi yli kahden sadan. Syy on selvä - Vaasassa menestyminen saattaa avata julkisuuden lisäksi myös rahahanat. Hyvänä esimerkkinä festivaalin vuoden 2006 voittaja.

- Saksalaisen Oliver Göetzlin Suomessa tekemä ahma-elokuva sai pian voiton jälkeen tv-sopimukset Euroopassa, Japanissa ja USA:ssa, kertoo festivaalin tuottaja Vesa Heinonen.

Yhteistyötä Kiinaan

Vaasaan saapuu China Ya'an Panda Animal & Nature Film Week -festivaaleilta ja sen kotikaupungista Ya'anista yhteensä yhdeksän hengen ryhmä. Mukana on myös kaupallinen tv-ryhmä. Odotukset yhteistyöstä ovat korkealla.

- Mielestämme Vaasan festivaali on kuuluisa paitsi itse tapahtumana myös luontoarvojen edistäjänä. Uskon, että voimme oppia täältä paljon, sanoo Pandan kansainvälisistä asioista vastaava Jennifer Ai.

Kiinalaisen yhteistyökumppanin mukaan tämä vuosi ei jää yhteistyössä viimeiseksi.

- Toivomme, että voimme jatkaa yhteistyötä kauas tulevaisuuteen, sanoo Ai.

Lähiluonto esillä

Viiden päivän aikana Wildlifessa tullaan näkemään paitsi kymmeniä kansainvälisiä luontoelokuvia, myös kolme luontoaiheista näyttelyä, joissa esillä ovat myös Vuoden Luontokuvat 2010.

Wildlife tekee myös mediakasvatusta lasten ja nuorten parissa. Näistä tuloksena on myös festivaaleilla 15 pientä luontoaiheista lyhytelokuvaa eri puolilta Pohjanmaata.