1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

SPR:n Veripalvelun hallitus vaihtuu

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun hallitus vaihtuu. Työrauhan turvaamiseksi Veripalvelun hallitus päätti erota sen jälkeen, kun SPR:n hallitus irtisanoi viime viikolla Veripalvelun johtajan taloudellisten epäselvyyksien vuoksi.

Kotimaan uutiset
Suomen Punaisen Ristin  keskushallituksen toimipiste Tehtaankadulla Helsingissä.
YLE

SPR:n hallitus valitsi tiistaina kokouksessaan Veripalvelulle uuden hallituksen, joka aloittaa työnsä heti. Uudeksi puheenjohtajaksi tulee tamperelainen ekonomi Timo Korvenpää ja varapuheenjohtajaksi SPR:n varapuheenjohtaja Eero Rämö.

Kohu Veripalvelun ympärillä alkoi syyskuussa, kun julkisuuteen tuli väitteitä, että Veripalvelu on maksanut miljoonia euroja konsulttiyritykselle ilman kunnon sopimuksia ja kilpailuttamista. Erityistarkastuksessa havaittiin, että konsulttisopimuksia ei ole kilpailutettu SPR:n ohjeiden mukaisesti. Puutteita oli myös sopimuksista ja laskujen sisällöistä annetuissa selvityksissä.

Potkut saanut Veripalvelun johtaja Jukka Rautonen oli töissä Booz & Co -konsulttiyrityksessä, ennen kuin hän siirtyi Veripalvelun johtoon.

SPR:stä korostetaan, ettei konsulttihankinnoista ole päätetty Veripalvelun hallituksessa. SPR:n mukaan Veripalvelun johtaja on sopinut konsulttihankinnoista itsenäisesti ilman, että Veripalvelun hallitus on ollut asioista tietoinen.

SPR:n hallitus jatkaa Booz & Co -konsulttiyritykseen liittyviä selvityksiä. Veripalvelun epäselvyyksistä on käynnissä myös poliisin rikostutkinta, joka valmistunee vuodenvaihteeseen mennessä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi