1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. opinnäytteet

Tärkeä konsertti vaatii tiukkaa keikkaiskua

Keski-Pohjanmaan konservatorion kolmannen vuoden opiskelijat ovat opiskeluissaan siinä vaiheessa, että he soittavat pian opinnäytetyökonserttinsa. Pop/jazz-linjalla vartutaan monenlaisen musiikin tietäjiksi ja taitajiksi.

opinnäytteet
Kuvassa opinnäytekonserttiaan Keski-Pohjanmaan konservatoriossa soittavat Jussi Lahtinen, Jonas Rintala ja Ilkka Kivimäki.
YLE / Sanna Sillanpää

Ilkka Kivimäki ja Jussi Lahtinen soittavat opinnäytetyökonserttinsa yhdessä Fadeout-yhtyeensä kanssa. Vahvasti rock-vaikutteinen yhtye esittelee konsertissa tulevan levynsä uusia kappaleita.

- Ehkä siellä kuullaan myös pari vanhempaa kappaletta, tuumii kitaristi Ilkka Kivimäki.

Vaikka muut Fadeout-yhtyeen soittajat eivät opiskele konservatoriossa, on bänditreenit pystytty järjestämään kivuttomasti.

- Olemme kaikki lähtöisin Seinäjoelta ja meillä on siellä vakioharjoittelutila, jonne usein viikonloppuisin kokoonnutaan, rumpali Jussi Lahtinen selventää.

Epätavanomaiset kokoonpanot

Myös saksofonisti Jonas Rintalan opinnäytetyökonsertissa soittaa konservatorion ulkopuolisia henkilöitä, vaikka tutkintobändit kootaan yleensä oppilaitoksen sisältä. Rintalan opinnäytetyökonsertti keskittyy jazz-musiikkiin.

- Konsertissa kuullaan erityisesti Steps Ahead -yhtyeessä vaikuttaneen saksofonisti Michael Breckerin musiikkia, Rintala sanoo.

Kappaleiden harjoittelu on hyvällä mallilla myös Rintalan yhtyeessä.

- Harjoittelu vaatii aikaa, jos materiaali ei ole ennestään tuttua. Tämän tyyppinen jazzmusiikki on osittain erittäin haasteellista ja lisäksi pitää saada yhteiskemia ja musiikillinen osuus toimimaan.

Eväät maailmalle

Kaikille kolmelle Keski-Pohjanmaan konservatorio on tuonut paljon erilaisia kokemuksia.

- Tämä on ollut oikein mukava episodi, Rintala kuvailee hieman haikeana.

- Täällä on oppinut soittamaan monenlaista musiikkia. Erityisesti jazzmusiikkia, sanoo Ilkka Kivimäki.

- Mielestäni eri musiikkityylien opiskelu ja hahmottaminen auttavat toisiaan kokonaisvaltaisesti ja ruokkivat toisiaan, rumpali Jussi Lahtinen summaa.

Ensimmäiset opinnäytetyökonsertit järjestetään 22. ja 23.11.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Sanna Sillanpää

Lue seuraavaksi