1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Hämeenlinnan Teatteri ratsastaa Teräksisen takavyön ja Niskavuoren suosiolla

Hämeenlinnan Teatteri on syksyynsä erittäin tyytyväinen. Se luonnehtii Ilimari Jauhiaseen teräksistä takavyötä jymymenestykseksi. Niskavuoren liput menivät suorastaan käsistä. Molemmat jatkavat ohjelmistossa keväällä.

teatteritaide
Aku Hirviniemi näytelmässä Ilimari Jauhiaasen teräksinen takavyö Hämeenlinnan Teatterissa 2010
Aku Hirviniemi näytelmässä Ilimari Jauhiaasen teräksinen takavyö Hämeenlinnan Teatterissa 2010Hämeenlinnan Teatteri / Terho Aalto

Ensi kevään uutuus, musiikkinäytelmä Tätini on toista maata, kertoo tarinan perheestä, joka hajoaa pala palalta. Käsikirjoittajat Leena Tamminen ja Kari Paukkunen vievät teatterikatsojan tragikoomiseen karjalaiseen elämänmenoon. Perheen poika seuraa sivusta perheyhteisönsä – mummon, äidin, tätien ja enon – outoja edesottamuksia. Laulut on varta vasten näytelmään säveltänyt Kaj Chydenius. Rooleissa ovat muun muassa Eeva-Maija Haukinen, Otto Kanerva ja Arttu Kapulainen.

Lapsille kevään ohjelmistossa on Tove Janssonin klassikko Kuka lohduttaisi Nyytiä, tarina peloista ja niiden voittamisesta. Lavan valloittavat Aleksi Aromaa, Leena Viitanen, Raimo Viitanen ja Tuula Penttilä, joka on säveltänyt näytelmän musiikin.

Otto Kanerva myös vierailijana

Teatterin vierailijana nähdään Martti Suosalo ja Mielipuolen päiväkirja Aleksanterin teatterin yhteistuotannossa 16. huhtikuuta.

Toinen vieraileva esitys on Tahroja paperilla 27. maaliskuuta. Otto Kanerva ja Juha Tapio paneutuvat laulujen sanoituksiin, joissa parhaimmillaan maailma tiivistyy kolmeen minuuttiin.

Suosikit jatkavat

Hämeenlinnan Teatterin ohjelmistossa jatkaa syksyllä lähes loppuunmyyty Niskavuori – Loviisan tarina. Pääosassa loistaa Ritva Oksanen. Ainoastaan Hämeenlinnaan esitysoikeudet saanut näytelmä on kooste neljästä Niskavuoresta. Nuorta Loviisaa näyttelee Liisa Peltonen.

Kevään ohjelmistossa pysyy myös Ilimari Jauhiaasen teräksinen takavyö. Aku Hirviniemi tekee valloittavan roolin 12-vuotiaana poikana, jonka elämä saa uuden suunnan painin maailmasta.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi