Aurajuusto-kantarellimuhennoksella täytettyä paprikaa

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Lautasella aurajuustolla täytetty paprika, vihersalaatti ja patongin paloja.
YLE / Petra Haavisto

(Alkuruoaksi tai iltapalaksi)

Ohje 4 hengelle

2 isohkoa paprikaa1 säilykepurkki kantarelleja1 pieni sipulinoin 1 dl murennettua aurajuustoahieman juustoraastettanoin 2,5 dl ruokakermaanokare (2 rkl) voitanoin 1/2 tl pippuria ja suolaa

Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Ripottele paprikan sisäpuolelle vähän suolaa ja asettele voideltuun uunivuokaan. Freesaa hienonnettu sipuli kattilassa pienessä märässä voita. Lisää sekaan valutetut kantarellit, hyppysellinen pippuria ja suolaa (noin 0,5 tl), ruokakermaa (pari desilitraa) ja aurajuustoa (noin 1 dl). Anna kiehua hetken miedolla lämmöllä niin, että kerma sakeutuu.

Kaada muhennos paprikoiden sisälle ja ripottele päälle vähän juustoraastetta (esim. emmenthal). Paista uunissa noin 180 asetetta, 16-20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin ja patongin kera.

Raikas salaatti

jääsalaattiakurkkuatomaattiakesäkurpitsaa (4-5 cm pala)

Hienonna ruukussa tai pussissa oleva jääsalaatti. Lohko tomaatti kohtuullisen pieniksi lohkoiksi. Halkaise tuorekurkku pituussuunnassa ja tee siitä pienehköjä kuutoita. Lisää joukkoon tuoretta ananasta tai säilykeananasta.

Lopuksi yhdistä raaka-aineet ja koristele salaatti esim. ananasrenkaille ja kirsikalla. Kun pinta on saanut väriä, ota paprikat uunista

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa