Papat ovat Tiernapoikina

Tiernapoikien laulut soivat jo täyttä päätä Joensuussa Sepänpihan kerhotalolla eli Ruplalla. Herodeksen, Murjaanien kuninkaan, Knihtin ja Mänkin perinteisten roolien alta löytyy Joensuun Eläkeläiset ry:n aktiivijäseniä. Pappoja, jotka osaavat olla rohkeasti poikia.

tiernapojat
Tiernapojat laulamassa vieretysten.
YLE / Ilona Huovinen

Joensuun Eläkeläiset ry:n Tiernapoikaryhmä syntyi viime joulun alla.

- Katselin ympärilleni ja huomasin, että täällä eläkeläisjärjestössä on tiernapoika-ainesta valmiina, ei muuta kuin rekvisiitta valmiiksi ja harjoittelemaan. Ryhmän kokoaminen oli helppoa, tiesin, ketkä pitää ottaa mukaan esiintyjäkaartiin, muistelee vuoden takaisia asioita Tiernapoikaryhmän kokoaja Timo Hiltunen.

- Meillä kaikilla oli pitkä, pitkä aika siitä, kun olimme viimeksi tiernapoikia kuulleet tai esittäneet ja siten harjoitteleminen oli meille alussa hieman työlästä. Mutta kaikki olimme hienosti motivoituneita ja saimme esityksen valmiiksi. Nyt tämä lähtee, käy kuin heinänteko, ei muuta kuin kiertueelle vaan!

Jonsuun Eläkeläiset ry:n tiernapoikaryhmän esitystä kannattavat hyvin kulkevien laulujen lisäksi upeat puvut ja korut.

- Tämä käsityö on minun rakkaimpia harrastuksiani, valmistan puusta ja metallista koriste- ja käyttöesineitä. Olen työskennellyt metallimiehenä ja sieltä on lähtenyt tämä kruunujen muotoilu, miekkojen tekeminen ja korujen valmistus, Hiltunen paljastaa.

Tärkeää toimintaa koko järjestölle

Tiernapoikaryhmässä mukana Timo Hiltusen (Herodes) lisäksi ovat Veijo Sotikov (Murjaanien kuningas), Vilho Korhonen (Knihti, Herodeksen uskollinen palvelija) ja Olavi Penttinen (Mänkki, tähden kantaja). Esityksiä tänä vuonna joulun aikaan on puolenkymmentä, kaukaisin estardi on Joensuun Uimaharjussa.

- Kuulijat ovat olleet iloisia ja tyytyväisiä. Kun käymme palvelutaloilla, niin heikossakin kunnossa olevat potilaat sanoivat, että tekisi mieli lähteä teidän mukaan laulamaan, kuvailee ryhmän merkitystä koko eläkeläisjärjestölle ohjelmavastaava, "Knihti" Vilho Korhonen.

Iloista esitystä katsoessa nousee mieleen, että toivottavasti Tiernapojat jaksavat pitää kiinni nykynimestään.

-Kyllähän me mietittiin, että olisimme porukan nimittäneet Tiernapapoiksi. Eikähän se vieläkään liian myöhäistä olisi. Mutta kun sitä on luonteeltaan ikuinen poika, tuumailee Vilho Korhonen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Tarja Oinonen