1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisin ja sisäministeriön verkkosivut kaatuivat

Poliisin ja sisäasiainministeriön verkkosivut kaatuivat tiistai-iltana muutaman tunnin ajaksi. Sivustot lakkasivat toimimasta illansuussa, mutta palasivat kuntoon ennen iltaseitsemää.

Kotimaan uutiset

Myös poliisin, rajavartiolaitosten ja hätäkeskusten puhelinlinjoissa oli tiistaina ongelmia. Verkkosivu- ja puhelinongelmat vaikeuttivat viranomaisten sisäistä tiedonkulkua. Myöskään yleisö ei voinut hakea mainituilta verkkosivuilta tietoa.

- Vian aiheutti eräs tietoliikennelaite, joka paikallistettiin Etelä-Suomeen, kertoo johtaja Tuija Kuusisto Hallinnon tietotekniikkakeskus Haltikista.

Kuusiston mukaan minkäänlaisesta verkkohyökkäyksestä ei ollut kysymys. Haltik tuottaa sisäasiainministeriön hallinnonalalle maan sisäisen turvallisuuden tarvitsemia tieto- ja viestintäteknisiä palveluita.

Kuusisto sanoo, että tietoliikenneverkkoon tehtiin tiistaina muutostöitä, jotka aiheuttivat eripituisia katkoksia sisäministeriön palveluihin. Pidempi katkos tuli iltapäivällä neljän jälkeen. Sisäministeriön hallinnonalan puhelinliikenne toimii samassa tietoliikenneverkossa, minkä vuoksi myös lankapuhelimissa on ollut vikaa.

Vika ei vaikuttanut hätänumeroon

Suorat kännykkäyhteydet ovat toimineet, koska ne eivät toimi sisäasianministeriön tietoliikenneverkon kautta. Myös yleinen hätänumero 112 toimi katkoksista huolimatta moitteetta, Kuusisto kertoo.

Päivystävä komisario Tom Emmes Helsingin poliisista kertoi ennen iltakahdeksaa, että he eivät saa kirjattua ylös rikosilmoituksia tietoliikennevikojen vuoksi. Pasilan poliisiasemalta vahvistettiin vielä illalla, että rikosilmoituksen tekeminen ei onnistunut paikan päällä, mutta kansalaiset voivat tehdä rikosilmoituksen netissä.

Helsingin poliisilla oli ongelmia myös puhelinjärjestelmän kanssa. Ongelmat eivät kuitenkaan vaikuttaneet poliisipartioiden toimintaan, Pasilan poliisiasemalta kerrottiin.

Haltikin johtajan mukaan kaikki viat saatiin korjattua tiistai-iltana kello yhteentoista mennessä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi