1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Digitan lakko voi aiheuttaa häiriöitä tv-lähetyksiin

Lähetys- ja siirtoverkoista vastaavan Digitan toimihenkilöt ovat aloittaneet kolmipäiväisen lakon keskiviikkoaamuna. Lakolla voi olla vaikutuksia ohjelmien lähetyksiin. Myös digiboksien ohjelmatiedoissa voi lakon aikana olla häiriöitä.

Toimihenkilöiden lakko on vastalause yhtiön aikeille vähentää 60 työntekijää. Toimihenkilöunionin mukaan vähennykset koskevat yhtiön toimipisteitä eri puolilla Suomea. Lakkoilevia toimihenkilöitä on 27 paikkakunnalla. Digitan toimitusjohtajan Sirpa Ojalan mukaan vähennystarve johtuu tehtävänkuvien muutoksesta.

Lakko keskeyttää digi-tv-verkon valvonnan ja häiriöiden korjauksen kolmeksi päiväksi. Lakossa on pääluottamusmies Lauri Romppaisen mukaan arviolta 200 Digitan toimihenkilöä. Kaikkiaan toimihenkilöitä on yhtiön palveluksessa noin 250.

Viankorjaus on kuitenkin turvattu Ylen kanavilla kanavanipussa A, viranomais- ja hätätiedotteiden turvaamiseksi. Ojalan mukaan lakko ei vaikuta suoranaisesti peruslähetyksiin. Ainoastaan esimerkiksi laitevian sattuessa korjaus kestää tavallista kauemmin, vakuuttaa Ojala.