1. yle.fi
  2. Uutiset

Uutistoimisto AP:n toimittaja maistoi Ahvenanmaan samppanjassa hiivaa ja hunajaa

Suuren mediahuomion saanutta Ahvenmaan samppanjaa maistellut uutistoimisto AP:n toimittaja kuvailee 200 vuotta meren pohjassa maanneen juoman makua hiivan ja hunajan sekoitukseksi.

Kotimaan uutiset

Viiniasiantuntijat olivat maistaneet samppanjassa muun muassa kahvin ja kanttarellin vivahteita. Uutistoimisto AP:n toimittaja tunnustikin - hieman häpeillen - maistaneensa samppanjassa aivan muunlaisia makuja.

Hiivan ja hunajan lisäksi toimittaja kertoi maistaneensa lannan makua. Kuplia samppanjassa ei juuri enää ollut jäljellä.

Suomen eturivin viiniasiantuntija Essi Avellan kuvaili samppanjaa melko makeaksi, samettiseksi ja pehmeän pyöreäksi.

- Olen myös maistanut vuodelta 1825 peräisin olevaa samppanjaa. Sen makeus oli lähellä tämän makeutta, Avellan kertoi Maarianhaminassa.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi