1. yle.fi
  2. Uutiset

Red

Elokuva, jonka pääosissa näyttelevät Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren ja John Malkovich ei voi olla ihan huono. Eihän?

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Red -elokuva
Summit Entertainment

Red kuuluu juuri siihen elokuvagenreen, jota inhoan. Väkivalta ja tappaminen yhdistetään kepeään huumoriin ja muka hauskaan sanailuun. Kosto on itsestäänselvyys. Oman käden oikeus on jokamiehenoikeus. Ja niitä ruumiita, eihän niitä ehdi edes laskemaan. Tällaisia liioittelevia väkivaltakomedioita ei tietysti pitäisi ottaa tosikkomaisen vakavasti, mutta kun en ymmärrä, että miksi näitä tehdään ja kuka näistä tykkää.

Redin ”erikoisuus” on se, että nyt aseisiin tarttuvat eläkeläiset. Tämäkään nk. oivallus ei tuota muuta kuin muutaman naljailun, joissa sanotaan ”Vai kutsut sinä minua vanhaksi kääkäksi” –ja ammutaan päälle. Mieluiten singolla. Salaliittotarinalla yritetään kai saada aikaan jonkinlaista yhteiskunnallista ulottuvuutta, mutta tuo ulottuvuus kutistuu vain juonen osaseksi.

Robert Schwentken ohjaamassa komediassa näyttelee hämmentävän nimekäs näyttelijäkaarti: Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich, Mary-Louise Parker. Onhan tällaisia tähtiä hauska katsoa, mutta mitään erityistä heistä ei saada irti. Yleensä aika ristiriitaisia ja kiinnostavia rooleja valinnut Parker on nyt mukana raahattava tyttöystävä, joka pyörittelee suuria silmiään kuin pelästynyt cockerspanieli. Komea näyttelijäkunta on varmasti saanut komean tukun kahisevaa palveluksistaan. Ja ehkä kuvauksissa on ollut hauskaa.

Lähteet: Satu Linnapuomi - kriitikko arvioi elokuvia Aamu-tv:n Tähtihetkessä

Lue seuraavaksi