Iron Sky -elokuvan kuvaukset alkoivat

Iron Sky -tieteiselokuvan kuvaukset alkoivat keskiviikkona Frankfurtissa Saksassa. Samalla elokuvan tekijät ovat avanneet netissä uuden palvelun, jonka kautta fanit voivat tutustua elokuvan syntyyn.

viihde
Luonnos elokuvasta Iron Sky
Kuunatsit todistavat sen, että hyvään ideaan kannattaa uskoa.Labra Visuals / Henri Salenius

- Vuosien työn jälkeen olemme viimein tässä pisteessä - kuvaamassa Iron Sky -elokuvaa. Meillä on melkoisen touhukas kuukausi edessämme, sen jälkeen lyhyt joulutauko, ja kaksi kuukautta kuvauksia Australiassa. Frankfurtissa kuvaamme maahan sijoittuvat osiot, jotka kattavat noin puolet elokuvasta, ja Australiassa kuvaamme studiokohtaukset, kertoo Iron Skyn ohjaaja Timo Vuorensola.

Vasta avatulla Iron Sky Sneak Peek -sivustolla voi tutustua elokuvan ensimmäisten minuuttien syntyyn käsikirjoituksen, kuvakäsikirjoituksen, erikoistehosteiden, äänituotannon ja muiden vaiheiden kautta aina valmiiseen elokuvaan. Fanit saavat näin mahdollisuuden nähdä Iron Skyn avausminuutit ensimmäisten joukossa, ennen kuin elokuvaa on virallisesti julkaistu. Palveluun päästäkseen on maksettava vähintään euro.

Iron Sky -elokuvaa tehdään yhteistyössä nettiyleisön kanssa ja leffan budjetista lähes miljoona euroa on peräisin faneilta. Elokuvan työryhmä tavoittaa suoraan yli 150 000 fania viikoittain.

Suomalais-saksalais-australialaista yhteistuotantoa oleva Iron Sky on tieteiskomedia, jossa vuonna 1945 Kuuhun paenneet natsit palaavat vuonna 2018 valloittamaan maailmaa. Elokuvan budjetti on 6,8 miljoonaa euroa ja sen näyttelijäkaartista löytyvät muiden muassa Julia Dietze, Götz Otto ja Christopher Kirby.

Star Wreck -elokuvan tamperelaistekijöiden ideoima Iron Sky saa ensi-iltansa vuonna 2012.

Lähteet: YLE Uutiset