Kuolleen havaijilaislaulajan esityksestä tuli hitti Saksassa

Edesmenneestä havaijilaisesta laulajasta on yllättäen tullut suosittu Saksassa, kertoo BBC. Israel Kamakawiwo'olen laulama ja ukulelellä säestämä Over the Rainbow -kappaleen versio on pysytellyt Saksan singlelistan ykkösenä jo kahdeksan viikkoa.

viihde

Iz-nimellä tunnetun laulajan kappaletta on myyty Saksassa jo platinaan oikeuttavat 300 000 kappaletta.

Israel Kamakawiwo'ole nauhoitti version Over the Rainbow -kappaleesta 17 vuotta sitten. Ylipainoinen havaijilaislaulaja kuoli ollessaan vasta 38-vuotias. Kymmenet tuhannet ihmiset osallistuivat hänen hautajaisiinsa ja hänet saatettiin maan lepoon yhdessä nauhoituksensa kanssa. Saksalaistuottaja liikuttui hautajaisista YouTubeen laitetun videon nähtyään ja neuvotteli levyn julkaisuoikeuksista pienen havaijilaisen levy-yhtiön kanssa.

Izin tunteikkaasti tulkitsema kappale on iskenyt saksalaisiin ja se on vauhdittanut maassa jopa ukulele-soittimien myyntiä.

BBC:n mukaan syitä kappaleen menestykseen Saksassa on haettu taloudellisesta tilanteesta. Over the Rainbow kun kirjoitettiin 1930-luvun lopussa, jolloin maailmassa oltiin toipumassa taantumasta. Saksalaisen B1 Recordsin tuottajan Wolfgang Bossin mukaan kappale on kuitenkin vain ainutlaatuista musiikkia ja siinä on sellaista autenttisuutta, jota nykypäivänä tuotetussa musiikissa ei ole.

Lähteet: YLE Uutiset