1. yle.fi
  2. Uutiset

Posti toi Elville Victorian ja Danielin hääkuvan

Elvi Löhönen laittoi kesäkuussa onnittelukortin selvällä suomen kielellä naapurimaan kuninkaalliselle hääparille. Marraskuisen pimeyden keskelle posti toi Elville ilon pilkahduksen nuorenparin hääkuvan muodossa.

Kotimaan uutiset
Kuvassa Elvi Löhönen ja kruununprinsessa Victorian kiitoskortti
Hymyä kuvassa ja kuvan saajalla.YLE / Anssi Leppänen

Kokkolalainen Elvi Löhönen on ahkera kirjeiden ja korttien kirjoittaja. Hän on pitänyt tapanaan lähetellä postia myös julkisuudesta tutuille henkilöille ja vaikuttajille, kun aihetta vain löytyy.

Kesäkuussa oli aihetta onnitteluille. Elvi laittoi matkaan onnittelukortin prinsessa Victorialle ja hänen miehelleen Danielille. Korttiin Elvi kirjoitti suomeksi tekstin: "Rakkauden lähettiläät Victoria ja Daniel. Lempeä onnellisuus kosketti koko universumia, kiitos teille." Kortissa oli lisäksi Eeva Kilven kaunis onnitteluruno.

- Arvelin, että onhan nyt aihetta naapuriakin onnitella ja laitoin kortin matkaan.

Marraskuussa posti toi Elvi Löhöselle vastauksen. Komea kuninkaallisin posti- ja kirjemerkein ja kruunukirjailulla varustettu kuori sisälsi kruununprinsessan ja hänen puolisonsa virallisen hääkuvan. Kuva on aseteltu pahvisen kiitoskortin kehyksiin. Kortissa on englanninkielinen kiitosteksti ja molempien nimet alla.

Onnesta soikeana

Elvi saa silloin tällöin vastauspostia kirjeidensä kohteilta. Hääkuva kuitenkin sai hänet hämmästyneeksi ja hyvälle tuulelle.

- Olen tosiaan ollut niin hämmentynyt, että en tiedä, koskettiko maa taivasta vai taivas maata. Soikeana onnesta olen tämän asian suhteen, lausahtaa Elvi silmät loistaen.

Elvin aiemmasta kirjelmöinnistä muuten on koottu kokonainen kirja, kuten kustannusosuuskunta Länsirannikon taloudenhoitajalle ja innokkaalle kirjallisuusihmiselle sopii.

- Tänä vuonna tein kirjeeni kirjaksi, kaikkiaan 164 kappaletta niitä kirjassa on. Eivätkä kaikki kirjeet ja lähetykset suinkaan ole siinä, toteaa Elvi Löhönen.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi