Päijännepurjehduksen tukikohta Korpilahdelle

Korpilahden satamasta tulee Päijännepurjehduksen uusi tukikohta. Tähän saakka jokakesäisen purjehduskilpailun pohjoisena tukikohtana on toiminut Säynätsalon Juurikkasaari.

purjehdus
YLE Keski-Suomi / Jussi Lindroos

Pohjoinen tukikohta on ollut Juurikkasaaressa Jyväskylän Veneseuran tukikohdassa vuodesta 1975 lähtien. Jatkossa kilpailjioiden ruokaholto ja muut kilpailuun liittyvät toiminnot tarjoaa Korpilahden satamassa sijaitseva ravintola Satamakapteeni. Kisan eteläinen tukikohta säilyy Padasjoella.

Päijännepurjehdus on Pohjoismaiden suurin sisävesiregatta. Se purjehditaan heinäkuun lopulla, ensi kesänä 22.-24. heinäkuuta. Kyseessä on matkakilpailu, jossa joka toinen vuosi purjehditaan etelästä pohjoiseen ja joka toinen vuosi pohjoisesta etelään. Tapahtuman yhteydessä purjehditaan myös ratakilpailu PrePäitsi ja nopeiden katamaraanien seikkailukilpailu Päijänne Raid.

Kilpailupäällikkö Olli Ahonen perustelee tukikohdan vaihtoa paremmilla palveluilla.

- Saamme nyt solmitulla sopimuksella kilpailun pohjoiset satamatoiminnot kuntoon. Padasjoellahan ne ovat viime vuosina jo olleet hyvällä tasolla, kertoo Ahonen.

Viime kesänä Päijännepurjehdus alkoi Juurikkasaaresta, joten ensi kesänä purjehditaan etelästä pohjoiseen eli Padasjoelta Korpilahden suuntaan.

Lähteet: YLE Keski-Suomi