1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Prinssi Charles: Camillasta voisi tulla kuningatar

Walesin prinssi Charles on ensimmäisen kerran ehdottanut julkisesti, että jos hänet kruunataan kuninkaaksi, hänen vaimonsa Camilla Parker Bowles saa kuningattaren arvonimen. Tähän asti on ajateltu, että Parker Bowlesista olisi tulossa prinsessa.

Ulkomaat

Britannian historian ajan kuninkaan vaimoa on kutsuttu kuningattareksi, vaikka tällä ei ole perustuslaillista valtaa. Prinssi Charlesin ja Camilla Parker Bowlesin mennessä naimisiin viisi vuotta sitten päätettiin kuitenkin virallisesti, että Parker Bowles saa prinsessan arvonimen, jos Charlesista tulee kuningas.

Prinssi Charlesin uusi näkemys avaa keskustelun Parker Bowlesin arvonimestä uudestaan. Charlesin haastattelu esitetään myöhään perjantai-iltana yhdysvaltalaisella NBC-kanavalla. Hänen kommenttinsa ovat kuitenkin jo tiedossa, sillä NBC julkaisi haastattelun etukäteen tekstimuodossa.

Viime elokuussa nauhoitetussa haastattelussa prinssi Charles puhuu myös suhteestaan luontoon ja mediaan sekä pojistaan. Toinen Charlesin pojista, William, kihlautui tällä viikolla.

Lähteet: Reuters, AFP