Ylen Jazz-palkinto Antti Eerikäiselle

Ylen Jazzradion myöntämä Varjo-Yrjö-tunnustus myönnettiin Antti Eerikäiselle suomalaisen jazzin suosion kasvattamisesta. Eerikäisen levy-yhtiö on julkaissut mm. kansainvälisesti menestyneimmän suomalaisen jazzlevyn.

kulttuuri
Tummiin pukuihin pukeutunut The Five Corners Quintet -orkesteri purppuranpunaisen lempeässä, helsinkiläisen kesäpäivän seisahtuneissa tunnelmissa.
Eerikäisen levy-yhtiön julkaisema The Five Corners Quintetin albumi "Chasin' the Jazz Gone By" on kansainvälisesti menestynein suomalainen jazzlevy kautta aikojen.Kaapo Kamu

Eerikäisen vuonna 2003 perustama Ricky-Tick Records on ollut suomalaisen jazzin suosion kasvattamisen tärkeimpiä voimia.

Palkintoperustelujen mukaan Eerikäisen levy-yhtiön julkaisujen skaala on laajentunut kattamaan useita jazzin osa-alueita, ja tyylikkäästi paketoidut Ricky-Tick-levyt ovat hurmanneet aivan uusia jazzdiggareita niin Suomessa kuin ulkomailla. Merkin julkaisema The Five Corners Quintetin albumi "Chasin' the Jazz Gone By" on kansainvälisesti menestynein suomalainen jazzlevy kautta aikojen.

Levy-yhtiön vetämisen ohella Antti Eerikäinen on jaksanut toimia myös ammattitaitoisena ja tyylitajuisena dj'nä, jonka keikoilla jazzin svengaava historia on pesiytynyt ihmisten sydämiin jalkojen ja tanssilattian kautta, kerrotaan palkintoperusteissa.

Varjo-Yrjö 2010 julkistettiin Valtakunnallisilla jazzpäivillä Seinäjoella.

Varjo-Yrjö on Yleisradion Jazzradion antama tunnustus sellaiselle suomalaisen jazzkentän henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan edesauttanut kotimaisen jazzkulttuurin olemassaoloa, esimerkiksi parantanut suomalaisten jazzmuusikoiden edellytyksiä luoda ja tehdä taidettaan.

Varjo-Yrjö jaettiin nyt kahdeksannen kerran – aiemmin tunnustuksen ovat saaneet mm. Jyväskylän Jazz Bar -klubi, Vapaat äänet -tuottaja Charles Gil, Europe Jazz Networkin presidentti Annamaija Saarela sekä Jazzmuusikot ry.

Lähteet: YLE Uutiset