1. yle.fi
  2. Uutiset

Toivakka voitti Koulurauha-kilpailun

Toivakan alakoulun 4. luokka on voittanut valtakunnallisen Koulurauha-kilpailun. Kilpailussa tehtävänä oli keksiä kouluaikana toteutettava peli, leikki tai muu toiminto, joka lisää luokan yhteishenkeä. Toivakka jakoi voiton Kirkkonummen 8. luokan kanssa.

Kirkkonummi

Toivakan koulukeskuksen 4. luokkalaiset voittivat joukkueleikillä Taktikapro. Leikkiin tarvitaan vähintään kolme joukkuetta, joiden tavoitteena on kerätä muiden joukkueiden aarteet kotipesäänsä. Pelaajilla on joukkueliivi ja häntävyö. Jos pelaajan häntä ryöstetään, tämän on pelattava kivi-paperi-sakset ryöstäjän kanssa ja hävinnyt joutuu käymään kotipesällä jatkaakseen peliä.

Toisen voittajan, Kirkkonummen Winellska skolanin tukioppilasryhmän, Random object -leikissä rakennetaan jokin esine käyttäen osaa pelaajista palikoina. Vain pelin arkkitehdit saavat nähdä rakennussuunnitelman. He välittävät ohjeet rakennusmestareille, jotka saavat kommunikoida muurareiden kanssa vain kehonkielellä. Muurarit rakentavat palikoista esineen, jota verrataan lopuksi alkuperäiseen suunnitelmaan.

Molemmat voittajat saivat 500 euron stipendin käytettäväksi luokan virkistystoimintaan.

Koulurauha-kilpailu järjestettiin neljättä kertaa.

Lähteet: Yle Keski-Suomi

Lue seuraavaksi