1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Puolassa paljastettiin maailman korkein Jeesus-patsas

Noin 15 000 pyhiinvaeltajaa ja turistia on sunnuntaina seurannut tiettävästi maailman korkeimman Jeesusta esittävän patsaan paljastamistilaisuutta Swiebodzinin kaupungissa Puolassa.

Jeesus-patsas paljastettiin Swiebodzinin kaupungissa Puolassa. Kuva: EPA / Lech Muszynski

Länsipuolalaiseen Swiebodzinin kaupunkiin rakennettu patsas kohoaa 52 metrin korkeuteen, kun Brasiliassa Rio de Janeirossa sijaitseva kuuluisa Jeesus-patsas on 38 metriä korkea.

Ajatuksen patsaasta keksi eläkkeellä oleva katolinen pappi Sylwester Zawadzki, joka sanoo patsaan toivottavan vierailijat tervetulleeksi katoliseen Puolaan. 78-vuotiaan Zawadzkin mukaan patsas on rakennettu uskonnollisesta kutsumuksesta, ei turistien houkuttelemiseksi.

Itse patsas on 33 metriä korkea, mikä symboloi Jeesuksen 33 vuotta maan päällä. Patsaan korkeutta lisää kumpu, jonka päälle se on rakennettu ja patsaan päässä oleva kultainen kruunu.

Lasikuidusta ja kipsistä rakennettu patsas valmistui lahjoitusvaroilla. Paikalliset yrittäjät toivovat marraskuun alussa valmistuneen patsaan tuovan kaupunkiin matkailutuloja.

Osa puolalaisista pitää kuitenkin patsashanketta suuruudenhulluna ja itse patsasta Jeesuksen vaatimattoman luonteen vastaisena.