Ylen Harri Virtanen WSOY:n kustantajaksi

Yle TV1:n ohjelmapäällikkö Harri Virtanen siirtyy WSOY:lle kotimaisen ja käännetyn kaunokirjallisuuden kustantajaksi. WSOY:n organisaatio muuttuu nimityksen myötä: Harri Haanpää jää WSOY:lle suoraan toimitusjohtajan alaisuuteen, Kiti Kattelus jatkaa Virtasen alaisuudessa.

kulttuuri
Harri Virtanen
Seppo Sarkkinen / Yle

Yle TV1:n kotimaisen draaman ohjelmapäällikkö Harri Virtanen aloittaa työnsä WSOY:n kotimaisen ja käännetyn kaunokirjallisuuden kustantajana tammikuussa 2011.

Nimitys tietää organisaatiomuutosta WSOY:llä. Kotimaisen kirjallisuuden kustantaja Harri Haanpää, joka on muun muassa kirjailija Jari Tervon luottohenkilö WSOY:ssä, jatkaa talossa joidenkin omien kirjailijoidensa kanssa suoraan toimitusjohtaja Anna Baijarsin alaisuudessa.

Käännetyn kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Kiti Kattelus jatkaa Harri Virtasen alaisena. Virtanen on kutsuttu myös WSOY:n johtoryhmään.

Virtanen on entuudestaan tuttu Haanpään kanssa. Heidän välinsä ovat Virtasen mukaan hyvät. Virtanen sanoo myös saaneensa kirjailijoilta myönteisiä viestejä nimityksensä johdosta.

– Ilmeisesti ulkopuolisen tuoma näkemys koetaan nyt talon kannalta hyväksi asiaksi, arvelee Virtanen.

Virtanen ei kauaa miettinyt tarttumista tarjoukseen.

– Oma tehtäväni Ylessä oli yt-neuvottelujen alla. Ja tekstien ja tarinoiden kanssa työskentelyhän on minulle tuttua, vaikkakin draaman kautta.

1980-luvulla Virtanen kiikutti WSOY:lle runokokoelmansa. Teos jäi julkaisematta.

Lähteet: YLE Uutiset