Oulaisten Musiikkiviikot yleisötavoitteeseensa

Kolmeviikkoisen tapahtuman yksi yleisöluento ja 14 konserttia kokosivat yli 3 800 kävijää. Kun mukaan lasketaan myös koululaiskonsertti, kuulijamäärä nousee noin 4 000 henkeen. Järjestäjien minitavoite oli 3 500 kävijää.

musiikki
Jenni Vartiainen
YLE

Viikkojen keskeisenä teemana oli tänä vuonna hyvinvointia musiikista. Suoraan aiheeseen liittyviä tapahtumia olivat Ava Nummisen luento ja työelämän valmennustilaisuus, jota vauhdittivat Mikko Kuustonen, Iiro Rantala, Jukka Perko ja Jouko Paananen. Perinteisen ”Makuja ja musiikkia” -illan kohdemaa oli Italia.

Suurimmat yleisömäärät – yli 700 henkeä – keräsivät ennakko-odotusten mukaisesti Jenni Vartiainen sekä Riku Niemi Orchestra solisteinaan Jorma Kääriäinen ja Markku Aro. Dallapé, Abba-show, Soiva siili ja Toivevirsiä-konsertti saivat myös musiikin ystävät hyvin liikkeelle.

Jokilaaksojen nuorten taitajien Abba-show päätti tämänvuotiset Oulaisten Musiikkiviikot sunnuntaina.

Viulisti Antti Tikkasen ideoima ”Kamari soi” -tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa osana musiikkiviikkoja. Tapahtuma antoi isänpäivän kahvikonsertteineen ja klasariklubeineen uutta ilmettä viikoille. Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa ensi vuonna, jolloin Oulaisten Musiikkiviikot järjestetään 25. kerran.

Lähteet: YLE Oulu