Pohjoismaiden suurin LED-näyttötaulu Porin raviradalle

Porin raviradalle nousee 120 neliön kokoinen LED-tekniikkaan pohjautuva näyttötaulu. Porin omien ravien ja toton etäpelien lisäksi jättinäytöltä voi seurata esimerkiksi kansainvälisiä huippuraveja.

raviurheilu
Porin Kuninkuusravit 1999.
YLE

Jättitaulu sijoitetaan radan keskiosaan pääkatsomon eteen. Näyttötaulun rakentamisen pohjatyöt alkavat joulukuun alussa ja sen on tarkoitus olla toimintakunnossa ensi tammikuun lopussa.

Poriin tuleva jättitaulu on 8 metriä korkea ja 15 metriä leveä. Sen piirtokyky on hyvän ja terävän televisiokuvan tasoa.

- Näyttötaulu tulee palvelemaan muutakin urheilu- ja viihdetoimintaa kuin vain raviurheilua. kuten Ranskan Prix d´Amériqueta tai Ruotsin Elitloppetia. Mutta näyttötaululta voidaan myös näyttää esimerkiksi SM-liigan mielenkiintoisia jääkiekko-otteluita, kansainvälistä jalkapalloa, hiihdon alppilajeja tai vaikka lasten jääshowta. Toivottavasti raviradan katsomosta ja ravintolasta tulee jatkossa uudenlainen koko kansan kohtaamispaikka, sanoo jättitauluhankkeen idean isä, Porin Ravit Oy:n hallituksen jäsen Janne Ojanen.

Samalla Led-tekniikalla toimivia ja vastaavan kokoisia tauluja on käytetty muun muassa Pekingin olympialaisissa sekä suurilla kansainvälisillä kiitolaukkaradoilla ja megakonserteissa.

- Tämän hankkeen tarkoituksena on raviradan palvelutason merkittävä nostaminen sekä radan toiminta- ja tapahtumapäivien määrän lisääminen. Tänä vuonna Porin raviradalla on 28 ravipäivää, sanoo Porin Ravit Oy:n toimitusjohtaja Martti Turkki.

Porin raviradalla on pitkät perinteet jo vuodesta 1950 alkaen. Rata kuuluu suomalaisten raviratojen kärkijoukkoon. Porissa on ravattu Kuninkuusravit jo viisi kertaa ja radalle on myönnetty Kuninkuusravien järjestysoikeus myös vuodelle 2014.

Lähteet: YLE Satakunta