1. yle.fi
  2. Uutiset

Justin Bieber kahmi palkintoja American Music Awardseissa

Kanadalainen teinitähti Justin Bieber on kohonnut tämänvuotisten American Music Awardsien palkintokuninkaaksi. Vasta 16-vuotias Bieber kahmi palkintoja neljä kappaletta ja teki historiaa olemalla kaikkien aikojen nuorin AMA-voittaja.

viihde
Laulaja Usher ja vain 16-vuotias kanadalaislaulaja Justin Bieber poseeraavat American Music Awards-gaalassa.
Laulaja Usher ja vain 16-vuotias teinitähti Justin Bieber poseeraavat American Music Awards-gaalassa.EPA / Mike Nelson

Justin Bieber voitti muun muassa vuoden artisti ja vuoden tulokas palkinnot. Bieber päihitti esimerkiksi Eminemin ja mentorinsa Usherin paras pop/rock miesartisti -kategoriassa.

- En pysty lopettamaan hymyilemistä. Tämä on mahtavaa. En tajua, miten tämä on mahdollista, sillä olen laulanut Eminemin biisejä kolmevuotiaasta asti ja Usher on mentorini. Siksi tämä on iso juttu, Bieber hehkutti.

Teinitähti kiitti palkintoja noutaessaan fanejaan ja puhui nopeasta ja epätodennäköisestä nousustaan kansainväliseksi menestykseksi.

- Tulen maailman pienimmästä kaupungista, jossa on noin 30 000 ihmistä. En koskaan uskonut, että tämä olisi mahdollista, Bieber sanoi.

Muita gaalan voittajia olivat muun muassa Lady Gaga, joka äänestettiin vuoden naispoppariksi sekä Eminem, joka pokkasi vuoden hip-hop -artistin ja levyn palkinnot.

American Music Awardsin voittajat valitsee yleisö internetäänestyksessä.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi