Poliisi etsii tummapukuista kaksikkoa Tampereen palosta

Poliisi on saanut viitteitä, että Tampereen Hämeenkadun tulipalo on aiheutettu tahallaan. Tiedot on saatu poliisin teknisessä tutkinnassa. Poliisi etsii kahta tummapukuista ihmistä epäiltyinä rikoksesta. Palo alkoi räjähdyksestä ulkomaalaisomistuksessa olevassa kebab-pizzeriassa. Poliisi ei ota kantaa, onko kyseessä ulkomaalaisiin kohdistuva rikos.

Kotimaa
Palomiehiä parveilee palopaikan edessä.
Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut Tampereen aamuisen tulipalon tutkinnan. Rajussa asuin- ja liikerakennuksen tulipalossa kuoli kolme ihmistä. Poliisi epäilee, että palo oli tahallaan sytytetty.

Poliisi tutkii nyt tapahtumaa törkeänä tuhotyönä, kolmena törkeänä kuolemantuottamuksena sekä neljänä vamman tuottamuksena.

Tapahtumapaikkatutkinnassa on tarkentunut, että palo sai alkunsa Hämeenkatu 10:stä. Paikalla sijaitsee katutasossa Juliet-niminen kebab-pizzeria.

Palo aiheutti kolmen ihmisen kuoleman. Lisäksi neljä muuta toimitettiin sairaalaan ja yksi hakeutui hoitoon myöhemmin.

Pelastuslaitos löysi menehtyneet rappukäytäviltä 1. kerroksen ja 4. - 5. kerroksen tasanteilta.

Sairaalaan toimitetuista ihmisistä yksi on päässyt jo sairaalahoidosta pois. Yksi iäkäs potilas on edelleen tehohoidossa, mutta hänen tilansa on illan mittaan kohentunut ja hän on tullut tajuihinsa. Kolmen muun sairaalassa olevan kunto on hyvä.

Kaikki loukkaantuneet ovat talon asukkaita.

Poliisi etsii kahta miestä

Poliisi pyytää erityisesti silminnäkijähavaintoja ihmisistä ja ajoneuvoista, jotka ovat liikkuneet palopaikan läheisyydessä ennen palon syttymistä ja palon syttymisen jälkeen. Tieto palon syttymisestä tuli hälytyskeskukseen noin kello 5.26.

Silminnäkijän mukaan palopaikan läheisyydestä on juosten poistunut kaksi tummiin vaatteisiin pukeutunutta ihmistä, jotka ovat kulkeneet Aleksanterinkatua, kääntyneet Kyttälänkatua itään päin ja jatkaneet matkaa Tuomiokirkonkatua Rongankadun suuntaan.

On mahdollista, että he liittyvät rikokseen. Tutkinnan johtaja, Hannu Kallioniemi muistuttaa kuitenkin, että kyseessä on vain yksi poliisin tutkintalinjoista.

Poliisi alkaa nyt käydä läpi lähiseudun valvontakameroita. Kallioniemen mukaan varsinkin Hämeenkadulla kameroita on useita. Koska Hämeenkadulla aamuyöllä oli vain vähän ihmisiä, on hyvin mahdollista, että etsityt henkilöt näkyvät kuvissa.

Lähteet: YLE Uutiset